A nevezés feltétele mindössze az, hogy az adott magyar filmet vagy sorozatot 2020. január 1. és december 31. között mutatták be nyilvánosan. A film lehet bármilyen műfajú, hosszúságú, nevezni a hivatalos előzetest kell, mert a szervezők arra kíváncsiak, ki hogyan próbálta elérni a megcélzott nézőit tavaly. A díj mellett az Arany Blende egy egy épülő adatbázist is jelent, ahol évről évre nyomon követhetjük az aktuális magyar trailer-trendeket.

A nevezés hivatalosan 2021. április 30-án, a Magyar Film Napján indul az Arany Blende oldalán. A nevezés határideje: 2021. június 1. A versenybe került előzetesek közül nyáron az Arany Blende honlapján szavazhatja meg a közönség a neki legjobban tetszőt: azé a közönségdíj, amelyik a legtöbb szavazatot kapja. A fődíjról a szakmai zsűri dönt, aki több szempont szerint értékeli majd az alkotásokat. 

Az Arany Blende díjak

2020-ban 42 film 48 trailere volt az Arany Blende versenyében, és öt díjazott előzetes került ki győztesként. A fődíjat Bedő Barna A létezés eufóriája című dokumentumfilm előzeteséért érdemelte ki, az Ezüst Blendét Duszka Péter Gábor a Drakulics elvtárs traileréért, a Bronz Blendét pedig a Déva előzetese kapta. A különdíjat a Foglyok című film előzetese, a közönségdíjat pedig az Apró mesék hosszabb előzetese vitte el.

Forrás: Arany Blende 
Címlapfotó: A létezés eufóriája, az Arany Blende előző fődíjasa