Régóta várjuk már Bergendy Péter ügynökfilmjét: a Kulka János, Nagy Zsolt, Scherer Péter és Kovács Lehel főszereplésével készült film forgatásán tavaly ősszel jártunk, és nagyon bizakodóak vagyunk a végeredményt illetően, amelyet első alkalommal a Kortárs Magyarokban vetítünk.

A film története:

A hidegháború talán leghidegebb évében, 1958 őszén választások előtt áll az ország. A sorozatos megtorlások és a szovjet jelenlét ellenére ingatag az új kormány helyzete. Ebben a fenyegető, titkokkal és árulásokkal terhes időszakban veszi kezdetét A vizsga. Történetünk helyszíne egy ún. konspirált lakás, melynek állandó lakója Jung András, a Politikai Nyomozati Főosztály operatív beosztottja. Tiszta tekintetű, jóképű fiatalember, aki a külső szemlélő számára unalmas, átlagos életet él. A házmester s a többi lakó úgy tudja, némettanár – azért fogad annyi látogatót mindennap. Korrepetálja őket. Besúgó-hálózata fényesen üzemel, jelentései információdúsak, osztályzatai kitűnőek… Igazi eminens. Jung egyetlen hivatalos kapcsolata Markó Pál, a PNYF egyik vezető beosztású tisztje, aki saját fiatalkori mását látja Jungban, és sok tekintetben fiaként bánik vele. A vizsga erről a két férfiról szól, és egy nőről, aki mindössze 12 óra alatt a feje tetejére állítja az életüket. Következzék 1958. szeptember 14., egy hétfői nap hiteles története …

vizsga_26_500

A vetítés ideje: 2011. június 20. 20 óra
A vetítés helye: Odeon Lloyd Mozi
A jegyár: 800 Ft

A vetítés után a vendégünk lesz Bergendy Péter rendező valamint Köbli Norbert forgatókönyvíró, Müllner Dóra beszélget majd velük, a ráhangolódáshoz olvasd el a forgatási riportunkat.

(A nagy érdeklődésre való tekintettel minél előbb foglaljatok/vásároljatok jegyet az Odeon mozi jegyfoglaló oldalán)