Henrik vendégként érkezik a Szentiványi család ünnepi vacsorájára; ám valódi szándékait senki sem sejti. A Szentiványi család sokak életét tönkretette már - Henrikét is. Henriknek már csak néhány apró részlet hiányzik, hogy feltárja a család bűnlajstromát és megsemmisítse őket. Egy családi vacsora tökéletes alkalom, hogy minden titkot a felszínre hozzon, amik nem csak a múltat tették tönkre, de a jelent is
mérgezik.

Cserhalmi György / Készítette: Nagy Iza

Az este során, ahogy egyre több titok kerül napvilágra, úgy kell Henriknek is megkérdőjelezni mindent, amit eddig valóságnak gondolt. Hartung Attila rendező kiemelte: „Ebben a történetben is a bűn kérdésköre foglalkoztat, az elszámoltathatóság szubjektivitása és annak következményei. Ez egy dráma, horror elemekkel, amiben a sokszor ismételt családi anekdoták ferdítései és hazugságai mögött meghúzódó, tovább öröklődő traumákkal igyekszünk szembenézni. A forgatás feszített tempóban zajlott, de nagyon nagy plusz energiát ad, hogy a legjobb barátaim és alkotótársaim vesznek körül a folyamatban.” 

A forgatókönyvet a rendező Veres Attilával (Átjáróház, Egy másik életben, Második kör) közösen írta, a film producere Iványi Petra (FOMO, Cicaverzum), operatőre M. Deák Kristóf (FOMO, Cicaverzum, Minden rendben), a főszereplő Henriket Nagy Márk alakítja. A család tagjait Cserhalmi György, Alföldi Róbert, Mészöly Anna, Tenki Réka, Hay Anna és Lengyel Tamás alakítják. A film vágója Duszka Péter Gábor (FOMO, Átjáróház, Guerilla), zeneszerzője Konsiczky Dávid (FOMO, Kilakoltatás). A pokol élővilága látványtervezője Varga Magdolna, a jelmezeket Nagy Adrienn tervezte.

Forgatási fotó / Készítette: Nagy Iza

A pokol élővilága önerőből és koproduceri beszállásokból készül a Lupa Pictures produkciójában, a Lions Producions, a The Goodfilms Picture, a Filmkontroll és a Pama Studio koprodukciójában. Koproducerek: Bayer-Baróti Éva és Baróti Ilona, Pék Csaba, Magyar Péter, Szabó Milán és Hartung Attila. 

A film a Canon Hungaria és a Prop Club támogatásával jött létre.

Forrás: Lupa Pictures
Címlapkép: Alföldi Róbert / Készítette: Nagy Iza