Az törzsi tam-tam vad ritmusára készített Egyszem egy színes bábanimációs kisfilm, amelyet Buda Flóra, Gyulai Panni, Ladocsi András, Szász Enikő és Takács Barbara készített. A Terjék Diána és Rapkay Teréz által jegyzett, rajzolt Küklopsz rövidlátó címszereplője rossz szemével az orvosnál ül, abban reménykedve, hogy a doktor megtalálja a számára megfelelő okulárét. A Falra egy színes krétával és festékkel készített stop motion-etűd, amelyet egy elhagyatott telken vettek fel az alkotók, Sárkány Vivien, Kovács Adrienn, Csibi Boróka és Győrfi Ágnes. A Sketchbook tulajdonosa, Orosz Judit rajzos naplójába enged betekintést, a film a hagyományos felvételt keveri a számítógépes animációval. A Mariai Gábor által jegyzett Radiohead, valamint a Hegyi Olivér, Szénási Marcell, Börönte Tamás alkotta trió által jegyzett Trip számítógépes technikával készült klipek.

KAFF MOME2 500


Az egyedi 3D-s animációival ismertté vált Tóth Pál (közismert nevén Paja) idei szignálfilmje a tavaly váratlan hirtelenséggel elhunyt Farkas Antal jama fotóművész életművének állít emléket. Farkas Antal jama, a KAFF egykori látványtervezője 2004-ben és 2007-ben megkapta az legrangosabb magyar tervezőgrafikai elismerést, az Aranyrajzszög-díjat a KAFF korábbi arculat- és látványterveiért. S legyenek bármennyire sokfélék, egyben közös mind a hat: alig várják tőlük, hogy elkezdődjön Kecskeméten az animációs filmek vetítése!

KAFF MOME3 500


A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál Magyarország legrégebb óta működő nemzetközi animációs rendezvénye, amely idén június 19. és 23. között kerül megrendezésre.

A fesztivál részletes programja a www.kaff.hu honlapon olvasható.

Az 1985-ben alapított fesztivált kezdetben háromévente rendezték meg, 2005 óta pedig kétévente kerül sor az animációs seregszemlére.