A testület filmes támogatási tevékenysége lehetőséget biztosít az animációs szakma megújulására - közölte Kollarik Tamás, hozzátéve, hogy a Magyar Média Mecenatúra elmúlt kétéves programjának köszönhetően 25 alkotó összesen 220 millió forintból készítheti el animációs filmjeit.

KAFF plakat2013 1 500


Az animációs szakma elismertségének, közönségének növelése szempontjából a tanács kiemelten fontosnak tartja a Magyar Média Mecenatúra program bemutatkozását a fesztiválon - hangsúlyozta a program felelős koordinátora.

Az idei fesztiválon a médiatanács hozzájárul a Gyerekzsűri által megszavazott díjhoz is, emellett a helyszínen képviseli magát egy szakmai beszélgetésen, amelynek témája: Korhatárkarikák az animációs filmekben és a Magyar Média Mecenatúra program Macskássy Gyula animációs pályázatának eredményei.

"A médiatanács közérdeknek megfelelő kiemelt célja a Magyar Média Mecenatúra program elindításával, hogy kiemelkedő, színvonalas, tartalmas kulturális értéket hordozó nem egész estés műfajú alkotásokat támogasson, amelyek a nézők minél szélesebb rétegéhez juthatnak el" - mondta Kollarik Tamás.

A Kecskeméti Animációs Filmfesztiválhoz hasonló seregszemléken bemutatott magas színvonalú művek szintén értékes médiatartalommá válhatnak - fűzte hozzá.