A Deadline adott róla hírt, hogy az idén 68 éves Liam Neeson következő akciófilmjét a Kontroll és A Viszkis rendezőjével fogja elkészíteni. A Retribution egy 2015-ös spanyol akció-thrillert dolgoz fel: a történetben Neeson egy üzletembert alakít majd, akinek időzített bombát helyeztek az autójába, és ezzel kényszerítik őt néhány piszkos ügy elvégzésére. A helyzetet csak tovább bonyolítja, hogy a férfi családja is ott ül vele a kocsiban.

A film első hallásra a kultikus 1994-es akciófilm, a Féktelenül történetét idézi, ahol Sandra Bullock és Keanu Reeves próbált irányítás alá venni egy bombával telepakolt, elszabadult buszt. Ismerve Neeson korábbi filmjeit és kemény szerepeit, abban biztosak lehetünk, hogy az út végén övé lesz az utolsó szó.

Antal Nimród és Kate Beckinsale az Elhagyott szoba forgatásán 

Antal Nimród otthonosan mozog a tengerentúli filmgyártásban: 2007-ben az Elhagyott szoba, 2009-ben A szállítmány, 2010-ben pedig a Ragadozók című akciófilmet is ő jegyzi, 2013-ben a Metallicának forgatott egy koncertfilmet, majd Matt Dillonnal a főszerepben elkészült a Wayward Pines című minisorozat is, amit M.Night Shylaman és hat másik rendező oldalán készített. 2017-ben visszajött Magyarországra, hogy Ambrus Attila életéről filmet forgasson. A Viszkis után vissza is tért Amerikába, hogy a Servant című sorozaton dolgozzon, ismét M. Night Shylaman mellett.

A Retribution forgatása terv szerint tavasszal kezdődik Berlinben, és tekintve, hogy a film nagy része egy autóban játszódik és nem igényel hatalmas stábot, jó eséllyel a járványügyi intézkedések mellett is el fog tudni készülni.

A film gyártója a The Picture Company, forgalmazója a Studiocanal.

Forrás: Deadline 
Borítófotó: Pozsonyi Janka / 20th Century Fox