A Velencei Filmfesztivál Biennale College nevű programjának keretében készült film egy vidéken turnézó, szakadt vándorcirkusz mindenesének történetét meséli el. A társulatot egy család alkotja, ahol Árni az egyetlen kívülálló. A fiú monoton rutin szerint, szerzetesi egyszerűséggel éli a napjait: gondozza a cirkuszi állatokat és elvégzi a család által rábízott feladatokat. A cirkuszba egy nap új piton érkezik. Az állat felkelti Árni kíváncsiságát, és ahogy elkezdi megszelídíteni, a folyamat egyre erősebb hatással van rá.

"Bélával egy kurzus során ismerkedtünk meg. Érdekelte, hogy mikben gondolkodom, mutattam ezt a tervet és tetszett neki. Biztatott, hogy ez nagyjátékfilm legyen, semmiképp se rövidfilm. Amúgy is szoros a kapcsolatunk, de mikor meglett az Árnira a lehetőség a Biennale College miatt, akkor tényleg mindig elérhető volt, akár a castingról, a könyvről vagy a vágatokról szerettem volna beszélni vele. A jelenléte egyértelműen biztonságot jelentett. Nagyon jó tanácsokat adott, de az sem volt nehézség, ha valamiben nem értettünk egyet" - mesélt nekünk a rendező arról, hogy hogyan szállt be Tarr Béla producerként a film elkészítésébe.

 

Az Árni hét másik film fiatalfilmes alkotásával verseng majd a Hongkongi Nemzetközi Filmfesztivál Young Cinema (World) szekciójában.

A filmet a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Biennale College Cinema szekciójában mutatták be, 2024. február 8-tól pedig a hazai mozikban is látható volt a Cirko Film forgalmazásában.