A fesztivál idén különböző birodalmakról elnevezett szekciókban mutatta be a versenyfilmeket, a szakmai díjakat nyolc kategóriában, a különdíjakat pedig hat kategóriában hirdették ki. A megbocsátás birodalma szekció nyertese az iráni Örök árnyék lett, A szeretet birodalmában pedig a francia Kislány vagyok, egy fiú testbe született kislány és családjának története. A remény birodalma válogatásban az amerikai Isten hozott a Mennyországban! nyert, ami az Egyesült Államok legnagyobb nyugdíjas közösségét, a The Villages lakóit mutatja be. A gonosz birodalmának az Isten hozott Csecsenföldön című dokumentumfilm lett a nyertese, amely a csencsenföldi LMBTQ-mozgalom küzdelmeit mutatja be.. 

A magyar filmek versenyében Visky Ábel Mesék a zárkából című dokumentumfilmje győzőtt, kritikánk a filmről itt olvasható. Az egyetemi diákversenyt Bíró Bálint Félhomály című rövidfilmje, a nyugdíjas zsűri díját a Kislány vagyok, a nemzetközi diákzsűri pedig a norvég Ön - kép című filmet jutalmazta, ami egy súlyos anorexiában szenvedő fotóművész történetét mutatja be.  

Isten hozott a Mennyországban!

Különdíjas lett a Mesék a zárkából, a német Mindörökké Walchensee, ami egy száz éves kávézót és az üzemeltető család történetét mondja el, és az Ön - kép is. Szintén különdíjas lett a dán Elfojtott hangok, amely egy Chilében élő német vallási közösség sötét múltját tárja fel, és az Anyáim története, Haragonics Sára és Dér Asia dokumentumfilmje egy szivárvány családról, melynek kritikája itt olvasható. Az egyetemi diákversenyben Elek Judit Sára Megálló és Andrés Silva Polanco Szemközti ablak című rövidfilmje lett a különdíjas. 

A 7. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon 30 film szállt versenybe, a filmek március 10-ig láthatóak a BIDF hivatalos oldalán

Borítókép: Mesék az zárkából