A Budapest Rooftop Cinema a MOL Limo-val közös szervezésben nyitja meg a kapuját június 3-án a Westend külső parkolójában, ahol Joel és Ethan Coen kultikus klasszikusával, A nagy Lebowskival elindítják az autósmozi szezont. Az ezt követő napokban látható lesz majd az Amerikai szépség, a Joker, a Vissza a jövőbe 1. és egyelőre egyedüli magyar filmként A viszkis is.

Egy autó 3700 forintos helyjegyárat fizet, de a szervezők azokra is gondoltak, akiknek nincsen saját kocsija, nekik a MOL Limo biztosítja a helyszínen leparkolt járműveket. A filmek mellé hagyományos mozis ízekkel, popcornnal, üditővel és édességekkel is készülnek. Jegyek a vetítésekre itt válthatóak.

 

Az Árkád üzletház tetején június 13-án indul útjára a PANAM autósmozi, amely új és klasszikus filmeket is tervez a kínálatába rakni. A nyitónapon David Fincher Harcosok klubja című filmjével indítanak, de látható lesz majd a Rocky, a Truman Show és A nyolcadik utas: a halál is. A tető 100 autó befogadására képes, autónként 5500 Ft-os jegyárral működik majd, a film hangját itt is egy meghatározott FM sávon lehet majd hallgatni az autó rádióján. A film közben evett ételeket és italokat görkoris személyzet fogja felszolgálni. 

Rácz László projektmenedzser így nyilatkozott a 24.hu-nak:

"A kényszer szülte az ötletet, mivel szerettük volna, hogy meglegyen a biztonságos szórakozás lehetősége ebben az időszakban is. Emellett a nosztalgikus moziélményt is visszahozzuk, aki volt már autósmoziban, az ismeri ezt a különleges hangulatot. Igyekszünk hosszútávon stabilan fenntartani az autósmozit, és lehetőség szerint vidéken is bővülnénk."

Újpesten, a lezárt piac előtti területen is jövőhét végétől kezdve indul a mozi, a hírt Újpest polgármestere, Déri Tibor jelentette be a Facebook üzenőfalán. Elsőként június 5-én pénteken Quentin Tarantino kultfilmje, a Ponyvaregény, szombaton pedig a Grease lesz látható. A programsorozat első öt hete ingyenes lesz, minden hétvégén két filmmel várják a nézőket, a 10. vetítés után fizetős formában folytatódik majd. Vetítésenként 70 autó fér be a mozi területére, előzetes online regisztrációval kell jelentkezni, az első tíz vetítésre csak ÚjpestKártya vagy 4. kerületi lakcímkártya felmutatásával lehet csatlakozni.

Bedő Katalin kultúráért, oktatásért, társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős alpolgármester elmondta: "Újpest Önkormányzata a meglévő helyzetre reagál azzal az ingyenes programsorozattal, ami lehetővé teszi azoknak, akik már sokadik hete a négy fal közé kényszerültek, hogy végre otthonukon kívül, szabadterületen, együtt, mégis biztonságban, minőségi idővel tölthessék hétvégi estjeiket."

Te melyik autósmozit fogod kipróbálni?
Budapest Rooftop Cinema Drive-In
PANAM Autósmozi
Újpesti Autósmozi

Borítókép: PANAM autósmozi