A Cinego hatalmas űrt tölt be a legális online filmnéző oldalak piacán: mivel elsősorban az art mozik közönségét szólítja meg, így filmválasztéka nagymértékben eltér más szolgáltatásokétól. Jelenleg a Cirko-Film, Cinenuovo, magyarhagya és Mozinet filmjei szerepelnek a platformon, de a jövőben más forgalmazók kínálatából is szemezgethetnek az ínyencek. A közel 180 film között már induláskor látható az idei Oscar- és Arany Pálma-díjas dél-koreai Élősködők, a mozikban hatalmas sikerrel futott Toni Erdmann, a Murakami Haruki novellája alapján készült Gyújtogatók, és Elia Suleiman közvetlenül a mozik bezárása előtt bemutatott szatírája, A Mennyországnak kell lennie.

A kínálatba bekerült számos dokumentum- és természetfilm (mint a Lumière!, 1989 – Határon, Arcélek, útszélek, Apáim története, A Föld sója, 20.000 nap a Földön, Évszakok stb.), valamint egészestés animációs alkotás (többek között a Ruben Brandt, a gyűjtő, A messzi Észak, A vörös teknős) is. Természetesen magyar filmek sem hiányozhatnak: az Oscar-díjas Saul fia, a Velencében elismert Napszállta, az Arany Medve-díjas Testről és lélekről, a Cottbusban kitüntetett Déva mellett már az induláskor olyan friss filmek láthatók, mint a FOMO – Megosztod, és uralkodsz, illetve a Valan – Az angyalok völgye.

Az eltérő nézői szokásokhoz különböző díjszabást kínálnak. A kölcsönzés opcióval egy adott filmet lehet 30 napig korlátlan mennyiségben megnézni a böngészőből (általában 650 Ft-ért). A filmeket egyenként meg is lehet vásárolni és letölteni MP4 formátumban (a legtöbb esetben 1300 Ft-ért). A havi vagy éves előfizetési konstrukció a legnépszerűbb streaming szolgáltatókhoz hasonlóan biztosít elérést majdnem a teljes katalógushoz. (Az előfizetés nem foglalja magában az összes megvásárolható filmet, de egyre bővül majd az így elérhető filmek listája is.) A teljes kínálatba folyamatosan fognak érkezni az újdonságok. A Cinego-t itt lehet elérni. 

Forrás: Mozinet / Borító: Élősködők