A Netflix UK kínálatában október 21-től minden európai országban elérhetővé tették a Reginát, angol verzióban, amelyben Rachel Weisz hangján elevenedik fel a történet. Annak ellenére, hogy a magyar verzió itthon nem került forgalmazásba, külföldön rendszeresen vetítik a filmet. 

Groó Diána 2013-ban készült dokumentumfilmje Regina Jonas történetét meséli el, akit a világ első jegyzett női rabbijaként tartanak számon. Regina Jonas Berlinben született 1902-ben szigorúan vallásos családban, így már fiatalon meghatározta az életét a judaizmus. Ekkoriban az ortodox vallás még nem engedélyezte a nőknek, hogy rabbivá váljanak.

Végül csak akkor szentelték fel, amikor a zsidóüldözések miatt Németországban rabbihiány alakult ki. Szónoki képessége, szociális érzékenysége és vallásos neveltetése alkalmassá tették arra, hogy a világ első női rabbijaként helyt álljon. 1942-ben végül őt is deportálták, a koncentrációs táborokban is folytatta a tevékenységét rabbiként. Végül 1944-ben, Auschwitzban végezték ki. Történetét az utókor csak a kilencvenes években fedezte fel, amikor amerikai kutatók rábukkantak a leveleire és összegyűjtött újságcikkeire.

A rendező is ilyen archív anyagokból rekonstruálta Regina történetét, a munkafolyamat során azonban nagy kihívást jelentett, hogy mindössze két fotó maradt fenn a rabbinőről. Emiatt Groó végül úgy döntött, hogy olyan Berlinben vagy Lengyelországban élő zsidó lányokat és nőket ábrázoló felvételeket és képeket köt össze, amelyek elmondanak valamit arról a közegről, életútról, sorsközösségről, amelynek Regina Jonas is részese volt.