Az unoka egy nyomozós thrillerbe oltott felnövés-történet, a fekete komédia elemeivel árnyalva. A napjainkban játszódó különös bosszútörténet főhősét, Rudit Blahó Gergő jeleníti meg, mellette többek között Jordán Tamás, Pogány Judit, Döbrösi Laura és Jászberényi Gábor szerepelnek a filmben.

Az unokázós csalást feldolgozó történetről Deák Kristóf rendezőnek sajnos közvetlen tapasztalata van, mert az ő családjában is megtörtént. A forgatókönyvet feleségével, Nina Kovval jegyzi, a producer: Zákonyi S. Tamás.

A valóságban húsz percen át nyomasztották a nagyapámat, hogy meg fog halni a fia

Papus a lakás minden zugát felkutatja készpénz reményében. Telefonon sürgeti egy hang, az unokája súlyos sérülést szenvedett, azonnal kell, és minél több. Az átverés valós időben kibomló, szinte vágás nélküli képsorai mélyen felzaklatóak. Deák Kristóf rendezővel beszélgettünk a telefonbeszélgetés éjszakai forgatásáról, maximalista hozzáállásról és Jordán Tamás munkabírásáról. Új sorozatunkban emlékezetes jeleneteket mutatunk be és elemzünk a közelmúlt filmjeiből, készítése szakmai és az érzelmi oldalát egyaránt megvilágítva.