A legtöbb, 27 Emmy-jelölést az Utódlás című sorozat kapta. Az idén véget ért sorozat kivételes jelentőssége és zsenialitása mellett ebben a cikkben érveltünk. A nyomában 24 jelöléssel a The Last of Us szerepel, amit a Fehér Lótusz követ 23 jelöléssel. A Ted Lasso című szériát 22 díjra jelölték, a The Marvelous Mrs. Maisel 14, A mackó 13, a Wednesday 12 jelölést kapott.

Az Utódlás színészeiből négyet is Emmyre jelöltek, és ezzel történelmet írt, mivel még soha nem szerepelt egy sorozat három színésze ugyanabban a kategóriában.  Brian Cox, Kieran Culkin és Jeremy Strong a legjobb férfi, Sarah Snok pedig a legjobb női alakítás díjáért van versenyben a drámai sorozatok mezőnyében. A színészjelöltek között van még Jeff Bridges (A nagy öreg), Pedro Pascal (The Last of Us), Bella Ramsey (The Last of Us) és Jenna Ortega (Wednesday) is.

Az utóbbi évek messze legjobb Star Wars-produkciója, az Andor nyolc kategóriában, például a legjobb drámai sorozatok között kapott helyet. 2022 két legnagyobb szabású fantasy sorozata alighanem több jelölésben reménykedett, A sárkányok háza nyolc, A hatalom gyűrűi pedig hat Emmyre esélyes. A jelöltek teljes listáját itt találod

Azonban egyelőre a Hollywoodban zajló írósztrájk és egy készülődő színészsztrájk miatt nem világos, hogy a díjátadót megrendezik-e a tervek szerint szeptember 18-án, vagy későbbre halasztják. A Variety értesülése szerint novemberre vagy akár januárra is átcsúszhat a gála.

forrás: MTI és BBC