Liza, a rókatündér-t jegyző alkotócsapat második filmjének főszereplője Balsai Móni, a további szerepekben Schmied Zoltán, Kulka János, Básti Juli, Szirtes Ági, Fekete Ernő, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán, Molnár Áron, Olasz Renátó és Szabó Győző látható. Az X – A rendszerből törölve forgatókönyvét Hegedűs Bálint és Ujj Mészáros Károly írták. A film novemberben elnyerte a 32. Braunschweigi Nemzetközi Filmfesztivál fődíját.

A protugál fesztiválon Pálfi György legutóbbi filmjét, Az Úr hangjá-t a legjobb speciális effektekért járó díjjal tüntette ki a Fantasporto filmfesztivál zsűrije. Az Úr hangja című film visual effects supervisor-a Juhász Csaba volt. A hazai mozik a rangos tokiói filmfesztiválon tartott világpremiert követően december végén tűzték műsorra Pálfi György legutóbbi filmrendezését.

Pálfi György: Az Úr hangja

Portugália patinás nemzetközi seregszemléje, az idén 39. alkalommal és 54 ország részvételével megrendezett Fantasporto „Magyar fókusz – Az új generáció” címmel különprogramot szentelt a hazai alkotóknak, melynek keretében műsorra tűzték a Rossz versek, a Nyitva és a Tiszta szívvel című  magyar mozifilmeket.

Forrás: Filmalap