Az Alvilág február 19-én mutatkozik be az RTL Klubon, amiben Balsai Móni, a Liza, a rókatündér, az X - A rendszerből törölve és több rövidfilm után újra főszerepet kapott Ujj Mészáros Károlytól: a történetben egy háromgyerekes édesanyát alakít, akinek apja, bátyja és férje is simlis ügyekkel foglalkozik. Amikor egy ismeretlen motoros lelövi a férjét, a nőnek nincs más választása, mint elmerülni az alvilág bugyraiban, hogy megmentse a családját. A rendezővel az X - A rendszerből törölve bemutatójának idején podcastban beszélgettünk, amit itt lehet meghallgatni.

Balsai Móni oldalán olyan színészek lesznek láthatóak, mint Schmied Zoltán, Fekete Ernő, Nagypál Gábor, Szabó Győző, Miller Dávid, Bujáki Zsófia, Molnár Levente, Hevér Gábor, Rajkai Zoltán, Szirtes Ági és Bezerédi Zoltán. Balsai Móni tavaly nyáron a Büszkeség és balítélet színházi feldolgozásában is Schmied Zoltán oldalán volt látható (amit szintén Ujj Mészáros Károly rendezett), és az X-ben nyújtott alakítását az év legjobbjai közé választottuk, így biztosak vagyunk benne, hogy a sorozatban is nagyszerű lesz, mint a családját védelmező, erős maffia-feleség.

Forrás: RTL Magyarország

A holland Penoza (itthon Fű és fehér por címen futó) sorozat alapján készült forgatókönyvet Köbli Norbert (A berni követ, Félvilág, Örök tél, A tanár) készítette, az első nyolc epizódot Bodzsár Márk filmrendezővel (Isteni műszak, Drakulics elvtárs) közösen. Köbli Norbertet írói munkásságának köszönhetően idén beválasztották a Highlights of Hungary jelöltjei közé is.

Borítókép: RTL Magyarország