A 23. Religion Today Nemzetköz Filmfesztivált szeptember 23. és 30. között rendezték Trento városában. Bak Zsuzsanna és Szőcs Petra alkotása a "Hit szellemében" elnevezésű nagydíjat kapta meg a fesztivál nemzetközi zsűrijétől.

A Rend a lelke című dokumentumfilm egy magyar vallási közösségről szól, amely az üldözetés éveiben is kitartott. 1950-ben a szerzetesrendeket feloszlatták Magyarországon, de Emil atya és Gemma anya Érden házat vettek, és beköltöztek néhány nővérrel együtt. Civil ruhában, egyszerű család látszatát keltve. Itt folytatták titokban, engedelmességgel szerzetesi életüket. A nővérek dolgozni kezdtek. Ha valakiről kiderült volna, hogy apáca, el kellett volna hagynia a csoportot. Szerzetesi élet – szentséggel és bátorsággal.

A Magyar Média Mecenatúra támogatásával készült dokumentumfilm rendezői Bak Zsuzsanna és Szőcs Petra, producere Kosztolni Ildikó. A Rend a lelke legutóbb az V. Ars Sacra filmfesztivál legjobb dokumentumfilmjének járó díját is elnyerte. A filmet a Médiaklikk oldalán lehet megnézni. 

Forrás: Iamnewhere Ldt.