Mint írják, a "Budapest Rooftop Cinema honosította meg kis országunkban a "tetőmozizást" és hozta vissza a klasszikus módon értendő "kertmoziba járást" a budapesti köztudatba. Az ország egyetlen Tetőmozijaként kezdtük és folyamatos, évről-évre való fejlődés mellett üzemeltünk, viszont az elmúlt években számos kertmozis kezdeményezés indult a város több pontján, amelyek erősen befolyásolták a mi működésünket is."

A szervezők úgy látják, hogy a szabadtéri vetítések a vendéglátóhelyek kiegészítő szolgáltatásai lettek, az ingyenes belépés vonzó a közönségnek, ráadásul sokszor hasonló, vagy pont ugyanolyan filmes repertoárral hirdetik meg az eseményeiket.

"A lényeges különbség azonban az, hogy a Budapest Rootfop Cinema minden esetben az igényes, minőségi mozizást igyekezett képviselni, mindezt a multiplex mozikból ismert digitális vetítés technikával, egyedi hangulatú helyszíneinken tettük, ellentétben a konkurens 'kocsmamozik' igénytelen technikai megoldásaival." – hangsúlyozzák közleményükben. "Az elmúlt években bíztunk benne, hogy egyedi, sehol máshol nem látható film kínálattal, tematikus programokkal és kiegészítő performanszokkal fel tudjuk venni a versenyt a konkurenciának nem nevezhető, önjelölt 'versenytársakkal' szemben, de sajnos rá kellett jönnünk, hogy nem tudjuk így, ebben a formában fenntartani a folyamatos működést, ráadásul a filmforgalmazók is jobban kedveznek az ingyenes programoknak, jobb filmkölcsönzési árakat biztosítanak számukra, így a minőségi mozizás megvalósítása másodlagos szemponttá vált. A lényeg a gyors profit, a tartalom és a kvalitás nem számít."

A fenti okok miatt döntött úgy a Budapest Rooftop Cinema csapata, hogy abbahagyja a korábbi formában tartott mozis eseménysorozatot. Azonban a szervezők azt ígérik, hogy nem tűnnek el, és nagy vágyuk, hogy visszatérjenek oda, ahonnan elindultak: a Corvin Nagyáruház legtetejére.

A közleményt egy apró jó hírrel zárják: a nyár folyamán alkalmi, pop up tetőmozizásokat szerveznek, melyekről a Facebook és Instagram oldalukon tájékoztatják a közönséget.

Forrás: Budapest Rooftop Cinema