A mesébe illő kertben rendezett programok a középpontjában egy filmvetítés áll, amelynek témája köré szerveződő egyéb programokkal, beszélgetésekkel, előadásokkal, koncertekkel teszik teljessé az élményt, segítve ezzel a párbeszédet és a feldolgozást.

A nyitóhétvégén A boldogság ügynöke című dokumentumfilmet vetítik. Zurbó Dorottya és Arun Bhattarai nemzetközi filmvfesztiválokon, többek között a Sundancen is bemutatott dokumentumfilmje a mindössze 700.000 főt számláló Bhutánban játszódik. Az apró himalájai ország hivatalosan a világ legboldogabb helye, ahol kirendelt boldogság ügynökök házról házra járva mérik az emberek boldogságszintjét.

A Pont Csopak szervezői a vetítés előtt boldogsághormont termelő meditációval és jógával készülnek, valamint a generációk és boldogság témakörét járják körül egy beszélgetés keretében.

 

A Pont Csopak májustól szeptemberig minden hónapban egyetlen napra változtatja kertmozivá és kulturális helyszínné a Plul Malom kertjét. Idén több olyan dokumentumfilm kerül terítékre, amely külföldön már viharos sikereket aratott, ám a magyar közönség először a Pont Csopakon láthatja őket. A rendezvény megálmodói Balogh Rita a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (BIDF) egyik alapítója, valamint dokumentumfilmes producer és Fränk Barbara független tartalomgyártó producer hisznek abban, hogy a programok kontextusba helyezve érik el a közönségüket.

Időpont: 2023. május 19., vasárnap
Helyszín: Plul Malom - Csopak, Kisfaludy utca 16.

PROGRAM
18:00 Kapunyitás
18:30 Közös meditáció és jóga
19:30 Beszélgetés - Generációk és a Boldogság
20:30 Filmvetítés - A boldogság ügynöke

Jegyvásárlás ITT, további info ITT.

A Pont Csopak 2024 további időpontjai: június 15., július 27., augusztus 17., szeptember 14. 

Csopakon a dán nagykövet és az indiánok is találkoznak a tábortűz körül

Két évvel ezelőtt, augusztusban tartottak néhány vetítést a csopaki üdülőfalu területén. Azóta elköltözött és egyre nőtt a filmek köré épülő összművészeti sorozat, amelyen Oscar-díjas dokumentumfilmeket, magyarországi premiervetítéseket nézhetünk meg, ahova a világ különböző tájáról érkeznek rendezők, nagykövetek, színészek, művészek, influencerek, vagy stand-uposok. Balogh Ritával és Frank Barbarával beszélgettünk a sokszínű közönségről, a mozi változásáról, hogy mit szól a Tobi színeihez a vidéki közönség, és a missziójukról, mert a Pont Csopakot annak tartják.