A következő 10 filmnek tehát 5424 budapesti nézője volt,s az átlag 542,4 néző/filmről mi más is jutna eszünkbe, mint Arany János: "Ötszáz, bizony dalolva ment/Lángsírba velszi bárd". Pedig nem mondhatni, hogy csak vértanúi szenvedések vártak a nézőkre. A Guca! zenéje végig jó kis balkáni rezes, kár hogy a sztori és úgy egyáltalán a produkció túlságosan is azonosult a balkáni roma-feeling buherajellegével; talán dolgozhattak volna az alkotók kicsit többet a forgatókönyvvel. De azért 68 néző mégiscsak hihetetlenül kevés, igaz ebben az eredményben nyilván a szerény marketingkampány is ludas.
Indyék elégedettek lehetnek

A Karamell 868 nézőt kapott, ezzel a 11. helyen zárt az első héten: Nadine Labaki filmje épp annyira sekélyes és átlagos art-giccs, amivel el lehet érni ezt a relatíve jó helyezést és nézőszámot. A harmadik és negyedik helyen zárt a két másik premierfilm: az Erőszakik 3075 nézőt hódított meg, de elképzelhető, hogy a nagyérdemű valamiféle Guy Ritchie-Csupasz pisztoly vígjátékra számítva döntött mellette.

A borzongás a meleg ellenére ötszázzal (már megint ez a szám!) kevesebb látogatót hozott a Gyilkosság online-nak, ennek a szintén nem túl eredeti netfetisiszta thrillernek (2469). A Míg a jackpot el nem választ 4963 nézővel továbbra is erős, és trónfosztás sem nagyon várható egy darabig, az ostor és a kristály románca a második héten 22 687 nézőt, az összlétszám durván felét biztosította Indyéknek (89 571-nél tart már összességében).

Álljon még itt egy mondat a tavasz legkiegyensúlyozottabban és legsikeresebben szereplő magyar filmjéről, az Eszter hagyatékáról, amelyre a hetedik héten 723 néző volt kíváncsi (összesen 24 215), s az első héttől tagja a top 20-as budapesti listának.

(forrás: Odeon.hu)