E heti győztesünk, a Kegyenc fegyenc és az ő humora

A hatodik helyen érkezik A nyomozó. Gigor Attila filmje 2775 nézővel folytatja a menetelését, s ez (illetve a múlt heti, remek kezdés) egy nyilatkozatot is szült a készítők részéről. Ahogy mi is írtuk, ők is megjegyzik, A nyomozó "napjaink legjobban induló hazai filmjévé vált" - persze a napjainkon az utóbbi fél évet kell érteni, hisz 2008 áprilisában a Sípos József-féle Eszter hagyatéka 5319 nézővel indult (és félve, halkan jegyzem meg, hogy A kis Vuk is 4882 nézővel indult ugyanekkor, persze azért abban van különbség, hogy ezt a számot 25 (A kis Vuk) vagy 12 (A nyomozó) kópiával éri el az ember). Akárhogy is, ismét egy sikeres magyar film, s kívánunk neki olyan közönségsorsot, mint az Eszter hagyatékának, amely bőven túljutott a 25 ezres határon.

Következő 100 ezres-várományosunk A trópusi vihar, szerintem a jövő héten meglesz a hat számjegy, ha azt vesszük, hogy a heti kontingens 3 737 nézőből állt össze (6. hely), összeségében pedig 96 978 néző sikeredett Ben Stilleréknek. Breaking News! A Mamma Mia! csak a negyedik (4446 nézővel)! Hát ez tényleg krízis...

És akkor jöjjenek a felsőháziak, a dobogó felső, felsőbb és legfelső fokain állók! Mintha csak összebeszéltek volna, a közönség direkt rossz filmekre ült be (nem azért, de amikor a pénzügyi elemzők a nyáron lebeszéltek mindenkit az euróvásárlásról - én sem bíznék a hivatalos megmondóemberekben). Itt van pl. a harmadik, Fred Wolf-féle A házinyuszi - 6 365 nézője majdnem elég lett a második helyre is (jó, a Playboy-univerzum patinás bája még elcsábít pár legényt). Ahol csak 164 nézővel előzte meg a Sasszem, Shia LeBeouf érzékeny belépője a Marlonbrando-képzőbe. És az első hely! 8301 nézővel (no, azért elég rég volt, hogy a tízezres határon innen lehetett első helyre kerülni) egy nem túl invenciózus komikus, Rob Schneider nem túl invenciózus filmje, a Kegyenc fegyenc (végre a magyar cím kifejez valamit a mű alapvető bornírtságából), David Carradine-nal, záróizom- (és nem rekeszizom)humorral.

Jó, amikor 2700 000 000 000 dollár kiesik a rendszerből, én sem a Sátántangót nézném. Hanem a híreket.