A fesztivál a magyar filmeket nem csak kategóriájukban, hanem külön blokkban is levetíti. Magyar alkotók külföldön készült filmjei is láthatóak lesznek, mint például a tavalyi Arany Pálma-díjas animáció, Buda Flóra Anna 27 című filmje, illetve a Finnországban tanuló Fazekas Gyöngyi rendezése, a My Unborn Son.

A Cirko-Gejzir művészmozi május 15-én és 16-án vetíti a válogatást, a díjazott filmeket pedig 17-én 16 órától egy blokkban láthatjuk a budapesti moziban. A teljes program itt található

Pünkösdi improvizációk

A filmmustra hagyományaihoz híven a hétvégén vidékre költözik. A Győr környéki, Bakony-alji Ravazdon a díjazott filmek vetítése mellett jazz-, improvizatív-, etno- és folkprogramok, tánc- és cirkuszi előadások, workshopok, kiállítások és spontán akciók várják az érdeklődőket.

A MediaNEWave összművészeti pünkösdölését egész napos szabadtéri főzéssel, közösségi „svédasztalosdival” fűszerezik. Ravazdon nem vörös szőnyeg, hanem valódi gyep, természeti környezet és piknikes, kirándulós hangulat várja
az érdeklődőket.

 

A zenei kínálatban a hazai jazz és etno műfaj nagy nevei is felbukkannak, például Miquèu Montanaro, Geröly Tamás, Grencsó István, Móser Ádám, Ajtai Péter. A szervezők a közösségi programokra rögtönzött együttműködésre várják a helyi lakosokat is: Kohár Mihály ravazdi természetfotós felvonultatja és végigkóstoltatja a környék borait, a Kajárpéci Vízirevü manökenválogatást tart a történelmi divatsow-hoz és lesz zenés pünkösdölés a település utcáin.

„A ravazdi Pünkösdi improvizációk látogathatósága nem a megszokott. A programok nem ingyenesek, de nem pénzzel, hanem megfelelő értékű étellel-itallal válthatók meg, amit aztán közösen fogyasztunk el. A közönség ellátásának ez az alapja, büfé nincs! A fellépő muzsikusok örülnek, ha ők külön ajándékot kapnak produkciójuk elismeréseként” - fűzte hozzá Hartyándi Jenő, a ravazdi Őrhegy udvarház házigazdája.

A fesztivál programját itt nézheted át