Legutóbb áprilisban adtunk hírt Vágvölgyi B. András (Vagesz) készülő filmjéről, a Kolorádó Kid-ről; akkor az MTV Stúdiójában werkeztünk , s búcsúzásképpen sok sikert kívántunk az előrejelzett őszi forgatási etaphoz.
 
Az ősz végéhez (és a jövő évi Szemléhez) közeledve elérkezettnek láttuk az időt, hogy kifaggassuk a rendezőt az időközben folytatott munkálatokról, illetve a film premierjének lehetséges dátumáról – ez a kérdés annál is inkább aktuális, mivel korábbi információink szerint a Kolorádó Kid -re az alkotóknak bemutatási kötelezettségük van a korábban elnyert MMK-pénzek miatt.

Erős színészi játékra számíthatunk a 2008-as bemutatón

 Vágvölgyi elmondta, nyáron valóban forgattak 7 napot, a felvételek jól sikerültek, még novemberre is kénytelenek voltak további munkálatokat - őszi külsőket - ütemezni. És itt következtek a problémák, ugyanis a film producere, Csáky Attila különböző, korábban beígért támogatások elmaradása miatt kénytelen volt lefújni a forgatást. Kíváncsiak voltunk, milyen pénzek hiányoztak a büdzséből: Vagesz szerint alapítványi és szponzori támogatásokra egyaránt számítottak, ám végül nem folyt be a várt összeg. Közben gőzerővel dolgoztak a költségvetési lyukak befoltozásán, a forgatókönyv azsúrba hozásán a megengedhető gyártási tervvel  – ennek eredményeképp úgy nézi ki, decemberben újra munkához láthatnak, s a tervek szerint 20-ig le is forgatják, amit kell. Az MMK-hoz is ismételten pályáznak, hiszen kevesebb pénzt kaptak, mint amennyire szükségük lett volna.
 
Vagesz szavaiból tehát kiderült - amit később világossá is tett számunkra -, hogy a Kolorádó Kid nem lesz ott a jövő évi Szemlén. A bemutatási kötelezettséget firtató kérdésünkre reagálva a rendező elmondta, tudomása szerint az MMK lojálisnak tűnik, megértik a helyzetet, és elfogadják, ha csak jövő évben kerül mozikba a film. Vagesz hozzátette, nem feltétlenül bánja, hogy kimaradnak az 56'-os filmek sorából, ugyanis – bár a film cselekményét a forradalom eseményei indítják el – a Kolorádó Kid sztorija egy nagyobb korszakot ölel fel: egészen 76-ig húzódik a történet.
 
A rendező elárulta, elégedett az eddig felvett anyagokkal, ezeket már össze is vágták, illetve egy 12 perces pilot-verziót is összeállítottak, ami szerinte bizonyítja a támogatók számára is a film minőségét, sűrűségét. A Kolorádó Kid erényei közül – az eddig látottak alapján - a színészi játékot emelte ki, ezen belül is a két főszereplő, Nagy Zsolt és Gáspár Tibor játékát.
 
A filmet tehát leghamarabb 2008 első felében láthatjuk a hazai mozikban.