A Népszava beszámolója szerint Csákvári a mosdó felé tartott, amikor az onnan távozó Tősér fellökte és szidalmazni kezdte. Az újságíró felállt, a támadó végül nem ütött, „két filmrendező, Kocsis Ágnes és Szűcs Dóra nyugtatta meg és húzta el magával a helyszínről”. Csákvári Géza a Népszava tudósítójaként, meghívott vendégként vett részt a fesztiválon.

Nem tudtam az egészet mire vélni, nem ismertem fel a férfit” – írta Csákvári, aki később tudta meg, hogy a Blokád rendezője támadta meg őt. Kitért arra, hogy a film bár nem tartozik az általa kedvelt és jónak vélt alkotások közé, ez nem indokolhatja az indulatot és erőszakot. A filmről írt kritikája itt olvasható el.

Egy filmkritikus jogában áll, hogy véleményt formáljon egy-egy adott műről. Az újságíró szavaira az erőszak vagy a nyilvános becsmérlés nem lehet válasz. Még akkor sem, ha az alkotó nem nyugszik meg azzal ténnyel, hogy nem kevesebb mint tizennégy kategóriában jelölték Magyar Mozgókép Díjra és nyilvánvalóan fontosabb neki, mit gondolnak a kritikusok” – tette hozzá a filmes újságíró. A Népszava tettleges becsületsértés miatt feljelentést tesz az ügyben.

Frissítés (06.11.): A Filmhu telefonon kereste Tősér Ádámot, nekünk visszahívást ígért, végül szombat este az Indexnek nyilatkozott arról, miért támadt rá Csákvári Gézára: „Megkérdeztem, hogy miért hazudozik, majd arrébb löktem, erre ő dobott egy Neymar-díjas alakítást.” Hozzáfűzte, hogy sosem verekszik, de szenvedélyes, temperamentumos embernek tartja magát.

A Blokád rendezője szerint a Népszava újságírója „szélsőséges propagandista”, aki „nyílt antiszemitizmussal vádolta meg a filmet és ezzel a Blokád összes alkotóját”. Minden bizonnyal erre a cikkre utalt

Véleménye szerint létezik egy „taktika”, amikor az „alkotás igazságával kapcsolatban kifogynak a szakmai érvekből, rögtön előrántják az antiszemitizmus-kártyát”. „A sajtó egy része koncepciózusan szeretné a szakmát, azon túl pedig az egész társadalmat megosztani, de mi a kollégáimmal ideológiától függetlenül együtt dolgozunk, és szurkolunk egymás sikereinek. Ez a célunk, nem csak szakmán belül. Akár tetszik bizonyos embereknek, akár nem, a Blokád történelmileg pontos, és ami ennél is fontosabb, egyfajta szellemi híd ideológiák és korosztályok között.

Ha jogi eljárás indul, vállalom a tettem következményeit. Valóban nem kellett volna meglöknöm” – tette hozzá.

Frissítés (06.12.): Az RTL esti híradója szerint Tősér Ádám vasárnap délután telefonon bocsánatot kért Csákvári Gézától.

címlapkép: Tősér Ádám a Blokád díszbemutatóján