Mintegy 120 fős magyar stáb közreműködésével forgott le A fekete pók című svájci-magyar koprodukció. A Laokoon Filmgroup (Tiszta szívvel, Saul fia, Napszállta) koprodukciójában a Nemzeti Filmintézet (NFI) 54 millió forintos támogatásával készülő film rendezője Markus Fischer. A XII. században játszódó kalandfilm Jeremias Gotthelf azonos című, 1842-es könyvének legújabb filmadaptációja lesz.

A hátborzongató történet főszereplőjj egy bátor, fiatal bába, aki paktumot köt az ördöggel, hogy megszabadítsa faluját a német lovagok sanyargatásaitól. Az ördög viszont a bábán keresztül pókok tömegét szabadítja rá a falura, és kezdetét veszi a jó és a rossz küzdelme az emberiségért.

Gera Marina A fekete pók című filmben (fotó: Laokoon)

Lilith Stangenberg, Nurit Hirschfeld, Ronald Zehrfeld és Anatole Taubmann svájci és német színészekkel együtt Gera Marina is játszik a filmben, akit az Örök tél-ben nyújtott alakításáért tavaly Nemzetközi Emmy-díjjal ismert el a Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia. A magyar színéznő egy gazdaaszonyt alakít.

Kétéves előkészítés előzte meg a 36 napos forgatást, mely a szigorú járványügyi szabályok betartásával valósult meg az NFI fóti szabadtéri díszleteiben, a göböli középkori díszletvárosban és a szentendrei Skanzenben. A magyar stábban színészek, kaszkadőrök és statiszták is dolgoztak. 

A fekete pók a zürichi Snake Film és a budapesti Laokoon Filmgroup koprodukciójában készül, a mozibemutatót jövő novemberre tervezik az alkotók.

Forrás: NFI / Borító: Gera Marina forgatáson (Fotó: Laokoon Filmgroup)