Az állami támogatás nélkül készült díjnyertes játékfilmben Cserhalmi György, Derzsi János, Györgyi Anna, Keres Emil, Benedek Miklós, Mácsai Pál, Csuja Imre és Schneider Zoltán játszanak. A film producerei: a Pál Adrienn, A nyomozó, A friss levegő producere, Pusztai Ferenc (KMH Film), illetve Csernai Judith és Márk Iván (I’m Film). Cserhalmi Sára drámáját Reich Dániel fényképezte, vágója Divinyi Gábor.


A játékfilm a rendszerváltozás után játszódik, amikor a titkosszolgálati adatok nyilvánossá váltak. Czettl Andor (Cserhalmi György) egy nap elmegy a levéltárba, hogy elolvassa a róla készült jelentéseket. Megdöbbenve tapasztalja, hogy nemcsak megfigyelési jegyzőkönyvek készültek róla, de egyenesen a legjobb barátja, Pásztor János (Derzsi János) súgta be őt.


Cserhalmi Sára első filmje a két főszereplő ellentmondásos kapcsolatát helyezi előtérbe, a magyar történelem közelmúltjának mindmáig homályos és tisztázatlan fejezeteinek tükrében. A fiatal rendező elsősorban arra keresi filmjében a választ, hogyan élhet ma egy volt besúgó, hogyan tud és számol el magában tettével és hogyan hat valakire az, hogy besúgták. A Drága besúgott e a 47. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of The West versenyprogramjában volt.

A 28. Varsói Nemzetközi Filmfesztivál elsőfilmes díját, a hivatalos záróeseményen, tegnap este vehette át a rendező, Cserhalmi Sára.