Fabricius első mozifilm terve a kora 80-as évek magyarországi punk zenei szcénájában játszódó dráma, az alkotók a forgatókönyvet január óta a Filmalap támogatásával fejlesztik. A „Works in Development - Feature Launch” címmel megrendezett, és a tegnap esti díjátadóval zárult fórumon a meghívott alkotók kilenc filmtervet mutattak be vezető nemzetközi szakembereknek és lehetséges koproducereknek. A kiválasztott projektek korábban a prágai székhelyű Midpoint filmterv fejlesztői programon vettek részt.

A szakmai zsűri a „Legjobb vízió” díjjal méltatta a magyar filmterv látványvilágának és atmoszférájának különlegességét. A 10.000 euró értékű díj a Litvániában megrendezésre kerülő „Art Department Masterclass” programban való részvétel. Fabricius nemzetközi szakembergárdával közösen rendezőként, forgatókönyvíróként és producerként is fejleszti a Szex, Drót, Rock ’n Roll-t. A filmterv további producere Ferenczy Gábor, Muhi András és Havas Miklós.

Fabricius Gábor (Fotó: Valuska Gábor / Könyvesblog)

Fabricius Gábor a londoni Central Saint Martins College of Art and Design MA-diplomása, 2010 óta a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) tanára, 2010-től rövidfilmjeivel rendszeresen szerepel nemzetközi filmfesztiválokon: Sintér című rövidfilmje a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF) mutatkozott be, Dialógus című menekültekről szóló rövidfilmje elnyerte a FICC (Fédération Internationale des Ciné-Clubs) zsűri Special Mention-díját, azóta Zürichben, Luxemburgban is vetítették, és meghívásokat kapott többek között Bostonba és Mumbaiba is.

Forrás: Filmalap