A döntőbizottság tagjai között a Filmalap szabályainak megfelelően helyet foglal a társaság vezérigazgatója, egy forgatókönyvíró-fejlesztő szakember, egy filmgyártásban gyakorlatot szerzett producer, egy nemzetközi produceri és filmforgalmazási tapasztalattal rendelkező szakember, valamint egy egyetemi professzor, akinek szakterülete a film.

A bizottság tagjai kizárólag szakmai szempontok szerint hoznak majd döntéseket, melyek közül az egyik legfontosabb, hogy egy adott produkció esetében az alkotói erő és a pénzügyi megvalósíthatóság találkozzon, a fesztivál- és közönségsiker érdekében.  A bizottság előtt minden pályázó egyenlő eséllyel indul, hogy elnyerje a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt. támogatását.

A várhatóan még augusztusban induló pályáztatás folyamatos és átlátható lesz. Abban az esetben, ha  bármelyik döntőbizottsági tag bármilyen szakmai minőségben részt vesz egy pályázó produkcióban, annak a vonatkozó pályázat elbírálásában nincs szavazati joga, ilyenkor egy később felkérendő hatodik személy dönthet helyette.  

A bizottság tagjai:

Andrew G. Vajna,  a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos, producer

Havas Ágnes a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt. vezérigazgatója

Divinyi Réka, forgatókönyvíró

Miskolczi Péter, producer  

Dr. Kovács András Bálint, az ELTE BTK egyetemi tanára, a Filmtudomány Tanszék vezetője


Rövid életrajzok:

Andrew G. Vajna
– Világszerte elismert producer, filmes szakember. Első független produceri cégét 1976-ban alapította Mario Kassarral, amely később a világ legbefolyásosabb produkciós vállalatai és filmforgalmazói sorába emelkedett. Az Amerikai Film Marketing Szövetség egyik alapítója és volt elnöke. Többek között neki is köszönhető, hogy számos nemzetközi filmes produkció hazánkban forgatott és forgat. Produceri munkái között olyan filmek szerepelnek, mint a Rambo, a Rambo II, az Angyalszív, a Berlini Filmfesztiválon Arany Medve-díjjal jutalmazott Music Box és a négy Oscar díjra jelölt Nixon. Filmjei közé tartozik még az Emlékmás, a Vörös zsaru, az Elemi ösztön, a Reneszánsz ember, a Die Hard: az élet mindig drága, az Evita, az Elemi ösztön 2, az Amerikai rapszódia, a Terminátor- trilógia, valamint A miniszer félrelép és a Szabadság, szerelem.  

Havas Ágnes
– Nemzetközi filmes szakember, aki számos filmes és tévés produkcióban vett részt. Az ELTE bölcsészkarán végzett, nemzetközi produceri és vezetői kurzusokon képezte magát és tanított az egri Eszterházy Károly Főiskola kommunikáció szakán. A Wagner című koprodukciós tévésorozat, a Magyar vándor, a Lora, a Valami Amerika 2 és a Szobafogság (Pinprick) című játékfilmek társproducere. Ezeken kívül olyan produkciókhoz fűződik a neve, mint a nemzetközi fesztiváldíjas Counterpart és a Filmszemlén a legjobb rendező és a legjobb operatőr díját elnyert Az úr elköszön című kisjátékfilmek, valamint a Csallóközi aranyász, a Tadzsikisztán művészete, A holokauszt szemei és a Vakondok című dokumentumfilmek. Az HBO és a TV3 műsorigazgatója és a TV2 filmbeszerzési igazgatója volt.


Divinyi Réka – A Színház- és Filmművészeti Egyetem Színháztudományi szakán végzett és azóta színház-és filmdramaturgként, valamint forgatókönyvíróként ismert és sikeres szakember. Több színpadi adaptáció, önálló színdarab, nagysikerű tévéfilmek és televíziós sorozatok fűződnek a nevéhez. Játékfilm forgatókönyvíróként jegyzett filmjei – pl. Csak szex és más semmi, Szabadság szerelem; Lora, Valami Amerika 2, Kaméleon – nem csak az elmúlt évek legnagyobb közönségsikerének számítanak, de számtalan magyar és nemzetközi díjat is nyertek, többek között a Magyar Filmszemlén, a Houstoni Worldfest Filmfesztiválon, a New York-i Stoony Brook Filmfesztiválon, a japán Nagoyai Nemzetközi Filmfesztiválon vagy a St. Louis-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

Miskolczi Péter – Bánffy Miklós- és Balázs Béla-díjas producer, az Európai Filmakadémia (EFA) tagja. A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen és a Színház- és Filmművészeti Főiskolán szerzett diplomát. Filmszemle fődíjas (Hosszú alkony, Másnap, Taxidermia), rendezői díjas (Simon mágus), A kategóriás európai filmfesztiválok (Cannes, Locarno, Karlovy Vary) hivatalos és versenyprogramjában szereplő filmek producere. Jelentős a nemzetközi koprodukciós aktivitása (Tamás és Juli, Rózsadomb, Holdhercegnő, Báthory, Budapest, Razzia, Juan, Asterix Britanniában), valamint a Magyarországon forgatott külföldi filmekben (Cyrano de Bergerac, Music Box, Beethoven árnyékában, A csíkos pizsamás fiú) szerzett tapasztalata is. További filmjei: Kék Duna keringő, Az alkimista és a szűz, A fény ösvényei, Nem vagyok a barátod, Apaföld. A Független Magyar Producerek Szövetségének ügyvivője. Korábban az SZFE óraadó tanára, a Sundance Közép-Európai Forgatókönyvíró Műhely igazgatója.

Dr. Kovács András Bálint – Az ELTE-BTK Filmtudomány tanszékének vezetője, egyetemi tanár, az MTA doktora. Ő alapította a szakot az ELTE-n, ahol 1984 óta tanít. A Párizsi Magyar Intézet volt igazgatója, valamint a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) megalapítója és első igazgatója. Fő kutatási területe a modern európai művészfilm. Fontosabb könyvei: Screening Modernism  (Chicago University Press, 2008), A modern film irányzatai. Palatinus, 2005; A film szerint a világ. Palatinus, 2002. Tarkovszkij (Szilágyi Ákossal közösen), franciául: Les Mondes d’Andrei Tarkovsky (Éditions L’Age d’Homme, Lausanne, 1987). Metropolis, Paris. Képzőművészeti Kiadó, 1992.