A Sine Morbo egy filmszatíra egy egészséges kisemberről, aki csak meg akarja hosszabbítani a munkavállalói igazolványát, és elmegy egy rutin egészségügyi vizsgálatra. Ám a kórházi labirintusban eltéved, és összekeverik a kórház egy súlyos betegével. Elveszíti személyiségét és egészségét, még a másik ember daganatát is kinöveszti magában, míg végül meghal. A film címe egy orvosi diagnózis, ami annyit tesz, betegség nélküli, azaz egészséges.


Sine Morbo

Kocsányi András (Kócos Bt.) első nagyjátékfilmes terve korábban az Inkubátor program döntősei között szerepelt 2023-ban, ahol az 5 nyertes pályázó egyikeként tovább is jutott. Az NFI döntőbizottsága idén februárban azonban lezárta a forgatókönyv fejlesztését és nem javasolta a gyártási pályázat leadását. Így Török Éva producer és a forgatókönyvet is jegyző Kocsányi András igyekeznek külföldi forrást keresni a filmterv megvalósításához. Török Éva hangsúlyozta, ennek az útnak egy fontos állomása a Heart of Europe fesztiválon való részvétel.

A sorozattervek között versenyez a Big Feelings, Gál Veronika, Sipos Anna és Szombathelyi Amadé 8 részesre tervezett szerelmi története, ami egy vakrandi utóhatásairól szól. A sorozat egy pszichológus és egy állatbolti eladó kibonatkozó párkapcsolatát követi, méghozzá főként fürdőszobákban játszódó jelenetekben.


A Föld őrzői

A fesztiválon a filmtervek bemutatása mellett a régióban készült alkotásokat vetítik, így az MTVA gyártásában készült munkákat is. Látható lesz Dombrovszky Linda tévéfilmje, A helység kalapácsa, Tihanics Norbert dokumentumfilmje, A Föld őrzői és Palkó Áron Jézus és a test című rendezése is. A digitális projektek között pedig a Delta című tévéműsor AI-generált műsorvezetője is bemutatkozik Varsóban.

 

Borítókép: Heart of Europe fesztivál / Fotó: Arsen Petrovych/TVP