A fesztivál látogatóinak száma évről évre egyre magasabb: tavaly márciusban már több mint kétezren vettek részt a Friss Húson. A szervezők 2016. január után készült nemzetközi és magyar rövidfilmekből válogatják ki a fesztivál programjában vetítendő filmeket. 

A kiegészítő kulturális eseményeken, kerekasztal-beszélgetéseken és workshopokon az elmúlt években több százan vettek részt. A Friss Hús az első évek óta különböző szakmai programokkal, pitchfórummal és nemzetközi válogatással is bővült: a programsorozat keretében éppúgy bemutatkoznak a jövő projektjei, mint az elmúlt két év magyar és nemzetközi rövidfilmes termésének legjava. Fontos szerepet kapnak a televíziós műsorok is: a szakmai programok között 2018-ban megújult formátumban kapnak szerepet a televíziós gyártással foglalkozó események.

Forrás: Friss Hús

A 2017-es fesztiválon rendeztek meg először kritikaíró workshopot is, amely nagy sikerrel zárult, így idén is várják a filmes újságírói és kritikusi pályára készülőket a workshopra és az azt követő versenyre. 2018-ban lesz először LMBTQ-szekció az elmúlt év legjobb meleg témájú kisfilmjeivel, valamint horrorfilmekből összeállított program, amelyet késő esti vetítéseken láthat a közönség, ebben a két új szekcióban a közönség által legjobbnak ítélt alkotást közönségdíjjal fogják jutalmazni.

Az idei fesztiválra közel 200 magyar és 1600 nemzetközi rövidfilmet neveztek az alkotók, több, mint 65 országból. Ahogy tavaly is, az animációs és az élő szereplős filmeket külön kategóriába lehetett nevezni. A díjakat a fesztivál utolsó napján osztják ki: a magyar versenyprogramban a legjobb magyar élő szereplős rövidfilm, a legjobb magyar animációs rövidfilm, a legjobb színész és a legjobb színésznő díját ítélik oda, valamint több különdíjat is kiosztanak.

Forrás: Daazo