Megkezdődött az új Koltai film forgatása

A chippendale fiúkat alakító Pindroch Csaba és Szabó Győző, valamint a brit popénekes Jamelia produkciójának rögzítésével szombatra virradóra a Szegedi Ifjúsági Napok nagyszínpadán elkezdődött Koltai Róbert új filmje, a Magic Boys forgatása – adta hírül az MTI. A népes stáb az angol-magyar-kanadai koprodukcióban készülő vígjáték fináléját rögzítette a Tisza-parti fesztiválon. A jamaikai származású rhythm and blues énekesnő Hrutka Róbert filmhez írt dalát adta elő - a szöveget maga írta -, a produkciót a kék, illetve piros chippendale-jelmezbe öltözött Pindroch Csaba és Szabó Győző egyedi koreográfiájú táncprodukcióval kísérte.




Készül Elek Judit új filmje, a Visszatérés

Új nagyjátékfilmjét forgatja Elek Judit. A Kossuth-díjas filmrendező, a Sziget a szárazföldön és a Mária-nap alkotója nemzetközi szereplőgárdával, svédországi és erdélyi helyszíneken készíti a Visszatérést. A forgatás július 20-án kezdődött a svédországi Göteborgban, majd július 27-én a stáb nekilátott az erdélyi etapnak. Az összesen 46 napos forgatás egészen szeptember 28-ig tart majd, a főbb szerepekben Gáti Kati, Philip Zandén és Demeter András lesznek láthatóak.  A Visszatérés operatőre – akárcsak A hét nyolcadik napjában is –  Berger László. A film előreláthatólag 2010 első felében fog debütálni. (Fotó: Már András)




Üdítő filmek Izraelből a Kinoban

A Zsidó Nyári Fesztivál keretén belül, a Jaffa Filmfesztiválon Magyarországon először a KINO-ban láthatóak a jeruzsálemi Sam Spiegel Filmakadémia hallgatóinak rövidfilmjei, valamint Itamar Alkalay Stefan Braun című dokumentumfilmje. Az alkotások szeptember 5. és 7. között tekinthetők meg. Az intézményt 1989-ben hívta életre az Izraeli Oktatásügyi Minisztérium és a Jeruzsálem Alapítvány (The Jerusalem Foundation). Az iskola a filmkészítés történet-központú megközelítését tartja szem előtt, és kiemelten foglalkozik a rövidfilmmel mint filmes műfajjal. Az évek során az iskola tizenötször nyerte el a "Best Film School" (Legjobb Filmes Iskola) díjat különböző diákfilm-fesztiválokon. A fesztiválról és filmekről bővebb információ érhető el a Kino oldalán.