Legfeljebb 40 perces hosszúságú élőszereplős és dokumentumfilmeket, valamint legfeljebb 20 perces animációs filmeket lehet nevezni a fesztiválra, bármelyik műfajban. 2023 januárja után készüt filmeket várnak. Nevezni a Friss Hús Filmfreeway oldalán keresztül lehet, ahol a nevezés részletei is megtalálhatók. 

Az earlybird határidő augusztus 16., de ezt követően egészen őszig lehet nevezni filmeket. 

Nyertes Zsuzsa az idei fődíjas Diamond Beauty című filmben

A két éve a budapesti Puskin moziba költöztetett Friss Hús az évek során az egyik legfontosabb hazai rövidfilmes fesztivállá nőtte ki magát. A magyar rövidfilmes premierek és nemzetközi versenyprogram mellett minden évben tematikus mellékszekciók színesítik a programot, amiben műfaji és szerzői filmek is láthatók. A szervezők minden évben összeállítanak egy @Midnight szekciót horror rövidfilmekkel, a 2024-es fesztiválon a Weirdcore nevű blokkban egyedi, bizarr hangvételű, hajmeresztően szórakoztató alkotásokkal, a Queer Dreams válogatásban pedig az LMBTQ-közösséggel kapcsolatos filmekkel találkozhatott a közönség.

Apád

A XII. Friss Hús magyar versenyprogramját Korom Anna rövidfilmje, a Diamond Beauty nyerte, a legjobb színésznő Vetlényi Lili (Felfáztam), a legjobb színész Nagy Zsolt (Az utca másik vége) lett, a hazai animációs filmek közül pedig Kühnel Szabó Anita Apád című alkotását találta a legjobbnak a zsűri.

Aki lemaradt az idei fesztiválról, a díjnyertes filmeket még bepótolhatja, országszerte vetítik a válogatást egész nyáron.

Friss Hús best of vetítések

- Várkert -


-P'Art Mozi Szentendre -

  • 08.29. 18:00 vetítés + beszélgetés az alkotókkal
    Jegyek hamarosan a mozi honlapján

Ősszel szintén lesznek Best of Friss Hús vetítések Pécsett, Szegeden és Debrecenben, a Milestone Intézettel együttműködésben pedig Friss Hús válogatások láthatóak lesznek a Sziget fesztiválon. 

Forrás: Friss Hús / Címlapkép: Friss Hús fesztivál / Fotó: Friss Hús