Benda Gergely és Krigler Gábor producerek egymást kiegészítve beszéltek az első évad utórezgéseiről és a folytatás néhány, eddig homályban tartott részletéről. Benda a sorozat kapcsán elmondta, hogy tavaly a csatorna húsz legnézettebb műsora közül a többség hazai készítésű volt, az Aranyélet nyitóepizódja pedig egyenesen a 2015-ös év legnézettebbjének bizonyult. Nem véletlen, hogy ez volt az első olyan, hazai gyártású produkció, amelyet több külföldi, így a cseh és a lengyel HBO is átvett tőlünk. Krigler Gábor, aki kreatív producerként végig jelen van a fejlesztésben, az ötleteléstől az íráson át a forgatásig, annyit elhintett a második évadról, hogy mélyebben belemennek a karakterek döntéseiben fontos mozgatórugók bemutatásába, amit a felnőtt szereplők múltjának, illetve ennek egyes momentumainak a megvillantásán keresztül próbálnak végbevinni.

Bemutatkozhatott a sajtónak Lengyel Balázs, új vezető író, aki Tasnádi Istvántól vette át a stafétabotot, és akinek első nagyjátékfilmje támogatásáról egyébként nemrég döntött a Filmalap. Lengyel szerint a gyártó és az alkotók is egyetértettek abban, hogy tovább kell bontani a sorozat nagyon erős karaktereinek a sorsát, amihez jó módszer a már említett múltidézés. A második évadban ezért látható lesz a fiatal Janka, Attila és Hollós, őket Kiss Andrea, ifj. Vidnyánszky Attila és Kovács Tamás kelti életre. A filmhu kérdésére, mely szerint a múltból bemutatott események hosszabb jelenetek, akár teljes epizódok formájában is láthatóak lesznek-e, Lengyel Balázs és a szintén jelen lévő Mátyássy Áron rendező a rövidebb-hosszabb flessbekkeket emelte ki, mint meghatározó módszert.

Mátyássy egyébként a saját szerzői szabadságának érvényesítését firtató kérdésre elmondta, hogy a produkció jellege miatt bizonyos mértékben természetes, hogy meg volt kötve a kezük, viszont ezt ő kifejezetten élvezte, hiszen – ahogy fogalmazott – „így nem szállhatott el az agyam”. A másik rendező, Dyga Zsombor a közös munkával kapcsolatban jegyezte meg, hogy egyre határozottabban működnek együtt Mátyássyval és lassan olyanok lesznek, mint egy kétfejű sárkány.

A sztoriban bekövetkező fordulatokról finoman elejtett morzsákat az eddigi tapasztalataikról és saját karaktereikhez való viszonyukról is külön-külön nyilatkozó színészektől kaptunk. Talán a legfontosabb változás, hogy Végh Zsoltnak köszönhetően feltűnik a ringben egy új szereplő, Gál Ferenc oligarcha, aki már annyira a csúcson van, hogy az erejét még mindig fitogtató Hollóssal szemben kizárólag a háttérből mozgatja a szálakat. Ő Attila és Hollós gyermekkori barátja, akinek szintén láthatjuk majd a fiatalkori alteregóját Fehér László személyében. Janka és Attila mindketten próbálnak visszaszállni a talajra, ami persze nem biztos, hogy sikerül, Mira és Renátó pedig döntéskényszerben vannak: megpróbálnak megjavulni, vagy elkezdik azt, amit a szüleik éppen próbálnának abbahagyni. Mira esetében még egy szerelmi szál is bonyolítja a képletet, azt pedig az első évad alapján valószínűsíthetjük, hogy Renátó mennyire fogja tudni vagy egyáltalán akarni, hogy megtisztítsa a kezét.

A sorozatot ősszel kezdi sugározni az HBO, addig is az első évad teljes egészében elérhető az HBO GO-n, arra az esetre, ha valaki addig be szeretné pótolni, esetleg csak újranézni az első felvonást. Természetesen figyelemmel kísérjük a beinduló marketingkampány minden mozzanatát és a nyáron is beszámolunk az Aranyélettel kapcsolatos újdonságokról. Hogy az alább látható, sokak kedvenc karakterét, Hollóst játszó Anger Zsoltot idézzük: back to business.