A sorozat helyszíne a Viharsarok, főszereplője Anna és Jázmin, akik emberkereskedelem áldozataivá váltak, most pedig egy magyarországi védett házban élnek. Miután megtudják, hogy Jázmin 15 éves húga, Bella is külföldre kerülhetett, megszöknek a védett házból, hogy megmentsék őt és bosszút álljanak a maffián. A testvérpárt Kurta Niké és Baranyi Emma alakítja, míg Kurta a Kút című filmből, a Terápia vagy a Mellékhatás című sorozatokból lehet ismerős, addig az SZFE-n tanuló Baranyinak ez a mozgóképes bemutatkozása.

A pilot előzetese itt tekinthető meg.

Az Angyaltrombiták fontos előképe a rape’n’revenge zsáner, és több elemét is felhasználja a krimiknek és a thrillereknek, de azért senki ne számítson egy exploitation filmre, sokkal inkább balladai hangulatra – mesélte korábban a Filmhunak a sorozat ötletgazdája, Besenyei Katalin. Sőt a humor sem hiányzik a sorozatból, amellett hogy tisztelettel viszonyul a karaktereihez.

A pilot operatőre Vaszari Júlia, a jelmeztervező Karácsony Ilona, a látványtervező pedig Láng Imola. Enyedi Ildikó a Hypewriter zsűrijében ült két éve, ott figyelt fel a győztes sorozattervre, és szegődött el hozzá rendezőnek.

A bevezető epizódot október 7-én, 23:30-től vetíti az RTL, majd „ezt követően az RTL+ kínálatában lesz elérhető a felhasználói csomagtól függően egy hétig, egy hónapig, vagy az RTL+ előfizetői számára egészen az év végéig” – olvasható az RTL oldalán. Arról sajnos még mindig nincs hír, hogy rendel-e teljes évadot a sorozatból a csatorna.

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Hypewritert, amire hat kontinens 40 országából, közel 250-en jelentkeztek. A nyolc legizgalmasabb pályamű alkotója október 10-én pitchfórumon mutathatja be sorozatötletét. A nyertes 10 ezer eurót kap és ötletéből pilot epizód készül, amit az RTL Magyarország mutat be.