2021-ben Angyaltrombiták című ötletével Besenyei Katalin nyerte a Hypewriter, nemzetközi televíziós pitchfórum – sorozatötlet pályázatot, mely Kelet-Közép-Európa legnagyobb televíziós műsorgyártója, a Paprika Studios és a magyar televíziós piac meghatározó szereplője, az RTL Magyarország közös szervezésében valósul meg évről évre. A Hypewriter fődíja 10.000 euró, valamint a lehetőség, hogy a nyertes ötletből tejes értékű pilot készül, amely később az RTL Magyarország jóvoltából nagyközönség elé is kerül.

Az Angyaltrombiták bemutatkozó epizódját az Oscar-jelölt Testről és lélekről és A feleségem története rendezője, Enyedi Ildikó készítette, az operatőr Vaszari Júlia, a jelmeztervező Karácsony Ilona, a látványtervező Láng Imola, a főbb szerepeket Baranyi Emma, Kurta Niké és Berki Szofi alakítja. Besenyei Katalin itt mesélt nekünk részletesen a készülő sorozat hátteréről.

Besenyei Kata a HypeWriter zsűrijével: Kolosi Péter, Enyedi Ildikó, Trunkó Bence, Branko Cakarmis és Petr Kolecko / Fotó: HypeWriter

"Sajnos a nagy streamerek visszavesznek a magyar tartalmak gyártásából, ezért különösen meg kell becsülni, hogy a Paprika Studios és az RTL Magyarország kitart, és próbál izgalmas, új, jó minőségű tartalmakat előállítani. Olyan sorozatokat, amelyek mindenkinek vonzóak, és amelyekben mindenki talál kapcsolódási pontot. Ennek a vállalásnak egy nagyon fontos eleme a Hypewriter sorozatötlet pályázat, ahol az Angyaltrombiták is feltűnt" – mondta Enyedi Ildikó.

Az izgalmas, fordulatos cselekményű történet fő helyszíne a Viharsarok, főszereplője Anna és Jázmin, akik emberkereskedelem áldozatai voltak, most pedig egy magyarországi védett házban élnek. Miután megtudják, hogy Jázmin 15 éves húga, Bella is külföldre kerülhetett megszöknek a védett házból, hogy megmentsék őt és bosszút álljanak a maffián. Az alkotás bemutatkozó epizódjának forgatása a napokban ért véget. 


"Sokrétegű és sok szempontból roppant eredeti alkotásról van szó, ami, az emberkereskedelem nagyon komoly témájáról szeretettel, humorral, fordulatosan beszél, miközben mély pszichológiai igazságokra világít rá. Két egyáltalán nem szokványos hős, ha úgy tetszik két szuperhős története ez, amely segít abban, hogy ehhez a számunkra nagyon távoli, idegen traumához olyannyira közel kerülhessünk, hogy esetleg tudjunk ellene tenni is.  Kipróbált, nagyon klassz munkatársakkal dolgoztunk a felvételen. Úgy indultunk ide, hogy csinálunk egy érzelmes, szívhez szóló thrillert, ami úgy tűnik sikerült is"
– tette hozzá a rendező. 

Az Angyaltrombiták első epizódjának bemutatója a Hypewriter 2022-es döntőjén lesz, majd ezt követően az RTL Magyarország jóvoltából nagyközönség elé is kerül. Az idei Hypewriterre július 20-ig még bárki jelentkezhet, műfaji és korosztályi megkötés nélkül. 

Forrás: Hypewriter / Címlapon: Enyedi Ildikó - Fotó: Csata Hanna