A völgy egy apa-fiú történet, egy magashegyi tájakon, jelenben játszódó ballada. Főszereplője egy erdélyi származású magyar orvos, aki az édesapja temetésére tér vissza Budapestről a Máramarosi-havasok hegyei közé, a szülőfalujába. Hazatérése során találkozik tizenöt éve nem látott kamasz fiával, s rövidre tervezett utazása végzetes fordulatot vesz. 

Krasznahorkai Balázs az SZFE-n diplomázott, több rövidfilmet és az erdélyi magyar özvegyasszonyok sorsát megmutató Omori asszonyok című dokumentumfilmet is rendezőként jegyzi, emellett a Saul fia forgatásán, Nemes Jeles László oldalán dolgozott a rendező munkatársaként, Politzer Péter Eroica című rövidfilmjében pedig producerként volt jelen.

Krasznahorkai Balázs / Fotó: Valuska Gábor

A völgy operatőre Réder György (Brazilok, Lajkó - Cigány az űrben), producerei Reich Péter (1945, Parkoló) és Szántó Gábor. A forgatás a tervek szerint 2019 tavaszán kezdődik erdélyi és magyarországi helyszíneken. A forgatókönyvet a rendező Lovas Balázzsal és Lengyel Balázzsal (Lajkó - Cigány az űrből) közösen írta.

Borítókép: Réder György moodfotója

Forrás: MNF