A Metuscope Filmszemle 2024 a korábban nagy sikerrel bevezetett animációs (ANIMASCOPE), mozgóképes (CINEMASCOPE) és média design (FUTUROSCOPE) szakmai területeken végzett hallgatók diplomamunkáinak seregszemléit, valamint a tavalyi évben, először megrendezett, I. METUSCOPE online Filmszemlét egyesíti.

A szemle betekintést ad a METU végzős animáció-, mozgókép-, valamint média design szakos hallgatóinak diplomamunkáiba, bemutat továbbá válogatott vizsgafilmeket, valamint a vendégként résztvevő Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karának kisjátékfilmjeit is. Emellett a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívumnak köszönhetően egy igazán különleges animációs rövidfilm-válogatással tiszteleg az esemény a 110 éves magyar animáció mesterei előtt. A filmvetítések mellett szakmai kerekasztal beszélgetéseken is részt vehet, aki ellátogat a kétnapos eseményre.

Lány az emeleten

A fontos társadalmi kérdéseket feszegető vagy éppen a tudat legbelsőbb titkait és legmélyebb félelmeit feldolgozó filmek mellett könnyedebb és abszurd alkotásokat is láthatunk a két nap során. A filmszemlén bemutatott művek többsége most először látható nagyvásznon, és a nemzetközi filmfesztiválszereplések miatt egy darabig nem is lesznek nyilvánosan elérhetők.

A kétnapos Metuscope Filmszemle 2024 ingyen látogatható, de a belépés előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztráció és a részletes program itt érhető el. 

Forrás: METU / Címlapkép: Éjjeli Express