A Film Movement nevű forgalmazócég szerezte meg A boldogság ügynöke terjesztési jogait egész Észak-Amerikára - adta hírül a Variety. A vállalat olyan filmek forgalmazását vállalta korábban Amerika kereskedelmi szempontból kifejezetten fontos területén, mint a ritmikus sportgimnasztika-versenyzőről szóló Túl minden határon, a 2023-as Berlináléról indult A méhek 20.000 fajtája vagy a Cannes-ban debütált izlandi misztikus thriller, A legfehérebb nap.


A forgalmazó 2024-es mozis premiert tervez A boldogság ügynökének, később pedig streamingplatformokon is terjeszteni fogják Zurbóék filmjét.

A hírt Michael Rosenberg, a Film Movement vezetője és Shoshi Korman, a film értékesítését menedzselő Cinephil munkatársa jelentették be. "Sosem volt még ennyire fontos, hogy egy boldogságról szóló dokumentumfilmet forgalmazzunk." - nyilatkozta Rosenberg. Hozzátette: "Amellett, hogy a film bepillantást enged az izolált Bhután életébe, Arun és Dorottya egy szívmelengető, rétegzett tanulmányt készítettek a boldogság természetéről."

A Cinephil korábban többek között az Egyesült Királyságra, Írországra, Németországra, Ausztráliára, Hong Kongra és Taiwanra is talált forgalmazót a filmnek.

A boldogság ügynökével mi is sokat foglalkoztunk, kritikánk itt, Zurbó Dorottyával készült podcast adásunk itt, a Mozinet Nagylátószög beszélgetésekről szóló összegzésünk pedig itt érhető el.