A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Filmalap Fast Forward Programja a Kreatív Európa Iroda támogatásával workshopot szervez a transzmédia storytelling módszereiről, lehetőségeiről. A képezést forgatókönyvírók, rendezők, producerek, dokumentumfilmesek, sorozat készítők, kommunikációs kampány stratégák számára ajánlják. 2020. január 6-ig lehet jelentkezni, a részletekért kattints ide.

Az animációs szakma képviselői előtt megnyílt a jelentkezés a 2020-as CEE Animation Forumra (2020. május 5-8. Liberec, Csehország). A koprodukciós pitching és kapcsolatépítő program célja a projektek nemzetközi lehetőségeinek támogatása. Sorozatok, rövidfilmek, tv specialok, egészestés filmek és VR kategóriákban várják a fejlesztési fázisban lévő animációs projekteket. Jelentkezési határidő: 2020. január 10., a továbbiakról itt lehet tájékozódni.

CEE Animation Forum (fotó: ceeanimation.eu)

Fiatal filmesek számára kínál remek alkalmat az intenzív képzésre és kapcsolatteremtésre Pozsonyban a V4-es országok filmes konferenciája, a 9. Visegrad Film Forum. 2020. január 10-ig kedvezményes áron lehet akkreditálni itt

Sorozat projekteket várnak a Series Mania Forum Co-Pro Pitching Sessions (2020. március 25-27. Lille, Franciaország) eseményére. Itt egy 16 sorozatból álló projektválogatást fognak bemutatni a televíziós iparban kulcsszerepet betöltő közönség számára. A tervek bemutatását személyes beszélgetések követik lehetséges befektetőkkel: műsorszolgáltatókkal, forgalmazókkal, producerekkel és magán finanszírozókkal. A szakmai zsűri 50 000 eurós díjjal jutalmazza a legjobb projekt producerét Nevezési határidő: 2020. január 10., további információk itt

A dok.incubator rendezők, producerek és vágók jelentkezését, és dokumentumfilmes projektjeit várja 6 hónapon keresztül megvalósuló nemzetközi workshopjára, amely egyéni oktatást is biztosít a résztvevők számára. A program során a résztvevők egy nemzetközi szakemberekből álló fórumon dolgozhatnak projektjük utómunkálatain, ahol a legelismertebb szakértők segítik őket. Jelentkezési határidő: 2020. január 29., részletek itt olvashatók.

Visegrad Film Forum (fotó: visegradfilmforum.com)

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon (2020. március 23–29.) jövőre is megrendezik a rövidfilmes pitchfórumot. A rendezvény célja, hogy lehetőséget teremtsen fiatal filmes alkotóknak előkészületben levő projektjeik prezentálására és azok megvitatására. A nevezés határideje: 2020. január 30. éjfél., a részletekről itt írtunk.

Az ESoDoc dokumentumfilmes szakemberek jelentkezését várja 2020-es képzésére, melynek során fejleszthetik innovatív történetmesélési készségeiket. Olyanoknak érdemes jelentkezni, akik elkötelezettek valamely társadalmi kérdésben és nyitottak a változó média-világ kihívásaira reagáló új kreatív megvalósítási formákra és kommunikációs stratégiákra. A képzés íróknak, rendezőknek, kreatív producereknek szól.
Jelentkezési határidő: 2020. február 18., bővebben itt.

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa Média Irodához!