Emberi jogi témákkal foglalkozó magyar dokumentumfilmekre koncentrál a magyar és szlovén Kreatív Európa Iroda közös szervezésében megvalósuló, kétnapos szeminárium. A program során Tuza-Ritter Bernadett filmjét, az Egy nő fogságban-t is levetítik, majd Ugrin Julianna producer mutatja be a film készítésének folyamatát és a MEDIA támogatásra történő pályázás tapasztalatait is összefoglalja.

A Power of Documentary Cinema and Human Rights and MEDIA success stories a 21. Ljubljanai Dokumentumfilm Fesztivál keretében zajlik, március 14-15. között a szlovén fővárosban. A részvétel ingyenes, regisztrálni ezen a címen lehet március 12-ig. Szintén dokumentumfilmes producerek figyelmébe ajánljuk, hogy akár 40.000 eurónyi koprodukciós támogatásra is pályázhatnak nemzetközi projektekkel az Amsterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál IDFA Bertha alapjánál. A határidő április 1., részletek itt

Tuza-Ritter Bernadett: Egy nő fogságban (Fotó: Éclipse Film)

Független és művészmozik képviselői jelentkezhetnek az Art Cinema = Action Management képzésre. Az egyhetes intenzív program során a részvevők kapcsolatokat építhetnek, megismerhetik a bevált gyakorlatokat, valamint olyan témákban vehetnek részt panelbeszélgetéseken, mint a zöld mozi, a web marketing vagy az ágazat jelenlegi kihívásai. A jelentkezés határideje március 31., bővebben itt

Indítsd el filmedet a Golden Eye-díjért! Megnyílt a jelentkezés játék-és dokumentumfilmek számára a 15. Zürichi Filmfesztivál versenyprogramjába. A nevezési díj március 31-ig 50 euró, április 1. és június 30. között 75 euró. Filmet nevezni itt lehet.

Az észtországi Sänna-ban megrendezésre kerülő 6. Finnugor Filmfesztivál (2019. július 3-6.) keretében több magyar vonatkozású, hazai filmes szakemberek által vezetett workshop várja a jelentkezőket! A forgatókönyvíró workshopon Erdélyi Dániel rendező segítségével tizenkét résztvevő fejlesztheti szinopszisát rövidfilm forgatókönyvé. A jelentkezéshez egy oldalas filmszinopszist és egyoldalas motivációs levelet várnak erre a címre április 15-ig.

A kísérleti filmes workshopot a Buharov testvérek egyik fele, Ivan Buharov (Hevesi Nándor) tartja, ennek során négy, nem finnugor országból érkező rendező készítheti el kísérleti rövidfilmjét, amelyben viszont finnugor országok színészei játszanak. Az elkészült filmeket a fesztivál zárónapján vetítik le. 

Finnugor Filmfesztivál

Nedeczky Dóra producer workshopja is a kísérleti filmezéssel kapcsolatos, a producerek kísérleti filmek létrehozásában betöltött szerepéről és a filmek forgalmazási lehetőségeiről fog szólni. A Finnugor Filmfesztivál történetében elsőként tartanak Analóg-filmes workshopot, aminek során Klausz Péter vezeti be a résztvevőket a 8mm-es és a 16mm-es filmkészítés rejtelmeibe. A jelentkezéseket egyoldalas motivációs levéllel együtt erre a címre várják, szintén április 15-ig.

Tervezd meg az Alexandre Trauner Art / Film Fesztivál szignálfilmjét! A szolnoki filmfesztivál pályázatán részt vehet bármely magyarországi filmes képzésben résztvevő főiskolai vagy egyetemi hallgató, akár csoportok is. A határidő agusztus 1., tartalmi és technikai feltételek itt.

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa Média irodához!

Borítókép: Finnugor Filmfesztivál