Izgalmas, felkavaró és sokkoló világot ígér a film, amely a nők jogainak védelmét helyezik előtérbe az áldozatiság kultúrájával szemben, és a férfiak gyűlölete ellen emel szót, elutasítva azt a szélsőséges attitűdöt, amely nem csak a nemek közötti szakadékot mélyíti, hanem nők és nők között is árkot ás. A film főszereplői Leila Saint James luxemburgi színésznő, Magdalena Korpas lengyel színésznő, illetve Bodnár Tünde és Réti Barnabás. Tünde egyben a film producere is.

Az Antifeminist tavaly ősszel debütált nagyközönség előtt a Reykjavík Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol Golden Egg-díjra jelölték. Később számos más európai filmfesztivákra és New Yorkba is eljutott. Elnyerte a legjobb külföldi rövidfilm díjat a 73. Salernói Filmfesztiválon, Londonból és Firenzében a legjobb rendezőnek járó díjjal jutalmazták Sztepanov Sofiját, márciusban Milánóban vetítik az Antifeminist-et, és februárban 8-án, este 18:30-kor végre a magyar közönség is láthatja. A vetítést a budapesti Urániában rendezik meg, a részvételhez előzetesen regisztrálni kell ezen az oldalon. A film bemutatóját buli követi a stábbal és az alkotókkal a Brody Studióban.

A magyar-szerb származású Sztepanov Sofija Budapesten nőtt fel, ahol kislányként szinkronizált, 16 évesen Montenegróba költözött, Olaszországban járt egyetemre, később az üzleti életben dolgozott, a londoni befektetési bankban. Beiratkozott a londoni Raindance Egyetem rendezői szakára, első kisfilmjével is eljutott fesztiválokra, fiatal zsűritagként vett részt a velencei filmfesztiválon, a Reykjaviki Talent Lab keretein belül mutathatta be első nagyjátékfilmtervét.  Az Antifeminist közösségi finanszírozással jött létre, a kampányhoz készült videóban a rendező és a producer mesél a rövidfilm témájáról, vizuális koncepciójáról.

A mai fiatalok között, a közösségi médiában rémisztően sokan gondolják úgy, hogy a feminizmus a férfigyűlöletről és valamiféle női dominanciáról szól, a nemek közötti egyenjogúságot pedig teljesen félreértelmezik. A filmmel szeretnénk elérni, hogy többen észrevegyék, hogy milyen fontos ma a személyes felelősségvállalás, mert önálló nézeteinknek hatása van arra, milyen irányba mozdul előre egy adott ügy a társadalomban” - fejtette ki Sofija, miért fontos számára az Antifeminist témája.

Első, Tinder Will Understand című rövidfilmjében kellemetlen fordulatot vesz a szex, mikor a lány rájön, hogy elfelejtette kivenni a tampont. Az öt perces kisfilmet az alábbi ablakban nézheted meg:


A február 8-i vetítésre ITT tudsz jelentkezni.