- Felsorakozunk

Saját filmek egymás ellen is
Az Inforg Karlovy Varyba készül

Az Inforg Stúdió a július 4. és 12. között sorra kerülő 43. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon három filmmel is részt vesz, és érdekes módon ebből kettő, a Bahrtalo! és a The World is Big... egymással verseng. Az eseményen összesen majd' tíz hazai film részvételére számíthatunk. A régió egyetlen A-kategóriás filmes eseményére készülő Muhi Andrást kérdeztük.


Hét magyar rendező Karlovy Vary-ba
A nyomozó a Kristályglóbuszért

A legutóbbi Magyar Filmszemle meglepetése, Gigor Attila első játékfilmje a Karlovy Vary-i filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozik be a külföldi közönségnek. Közép-Európa legrégebbi és máig egyetlen A-kategóriás filmfesztiválja összesen hét magyar rendező filmjét tűzi műsorra - adta hírül a Magyar Filmunió.




A párt és a pitch
Papp Bojána Karlovy Varyban

Papp Bojána még készülő dokumentumfilmjével Kelet-Európa egyetlen A kategóriás filmfesztiválján, a Karlovy Vary-n egyedüli magyarként mutatkozhat be a Docu talents from the East rendezvényen.







- A  helyszínről jelentjük

Vendégszeretet és Vérfürdő
Karlovy Vary: Sör és cirkusz

A vendégszeretetéről híres fesztivál idén is gondoskodik arról, hogy a programban mindenki megtalálja a kedvére valót. A fesztiválközpont előtt szabadtéri koncertek, hírességek látványos bevonulása és nem utolsósorban sörsátrak és pecsenyesütők ínycsiklandozó kínálata csalogatja a főleg diákokból álló közönséget.




Fesztiválzáró
Karlovy Vary: Az ítélet kimondatott…

Bűnök, bűnösök, a bűnhődés és a bűntudat különböző formái jelentek meg a díjnyertes alkotások többségében a zsűri pedig ítélkezett...








- Mérleg

Siker, pénz, csillogás
Magyar sikerek Karlovy Varyban

Gigor Attila első játékfilmjéért, A nyomozóért két kitüntetést vehetett át a szombat este véget ért Karlovy Vary-i filmfesztiválon. Nemes Gyula dokumentumfilmje, a Letűnt világ és Lakatos Róbert Bahrtalo!-ja szintén a díjazottak között volt Közép-Európa legfontosabb filmes seregszemléjén.





Föld, kaland, ilyesmi
Nemes Gyula: díj, kaland, tervek

Csehül köszönte meg a Karlovy Vary Fesztiválon kapott, legjobb rövid dokumentumfilmnek járó díjat, miután alulöltözöttsége miatt nagy nehezen beengedték a gálára, világ körüli dokumentumfilmet akar forgatni, rendezői producercéget alapít, anarchista vígjátékot tervez: a friss díjnyertes Nemes Gyula nincs híján a történeteknek. Nézd meg A múlandóság gátját, a Letűnt világ első részét!


Tudok egy olyan 700 mozit, hogy valami csuda
A Bahrtalo! európai mozis díja

Nagyszerű magyar filmes sikereket hozott a 43. Karlovy Vary Filmfesztivál, ahogy mi is beszámoltunk róla, Gigor Attila, Nemes Gyula kapcsán. Adósak vagyunk még a Bahrtalo! (Jó szerencsét!) sikereinek részleteivel.