A Cinego Campus keretében mindenki beülhet Freeszfés oktatók tanóráira - ezzel nemcsak a programban résztvevő filmekről, filmnyelvről és filmtörténetről tudhat meg többet, de egyben támogathatja is a Freeszfe működését. Jelenleg három film érhető el oktatói kommentárral: Bernáth Szilárd Larry című filmje (Gelencsér Gábor magyar filmre fókuszáló kommentárjával), A titokzatos nő Park Chan-Wooktól (Schwechtje Mihály szerzői és műfaji filmes központú előadásával) és az Oscar-díjas Az ügyfél Asghar Farhaditól (Báron György iráni filmes kitekintésével).

Milyen élmény filmtörténészek, filmes oktatók gondolataival együtt végignézni ezeket a fontos alkotásokat? "Mindig frissítő olyan nagy tudású embereket hallgatni, akik nem félnek elhagyni saját intellektuális komfortzónájukat, és hajlandóak elmerülni olyan témákban, melyeknek közel sem szakértői. Valószínűleg ezért is volt érdekes meghallgatni Gelencsér véleményét egy olyan filmről, ami számára bevallottan teljesen idegen közegben, borsodi rapperek között játszódik, formai megoldásai miatt mégis értékes műalkotásnak tartja. Eddig is az elmúlt év egyik legjobb magyar filmjének gondoltam a Larryt, de a Cinego kommentált változata után még többre értékelem." - írtuk nem sokkal a project indulása után

A Kreativ.hu a helyszínen kérdezte a díjazottakat, cikkükből kiderül, hogy a továbbiakban biztosan folytatódik a Campus project és újabb három filmhez készül hamarosan audiokommentár a felületre.

A három éve indult Cinego Magyarország első, művészfilmekre specializálódott streaming oldala. Az elmúlt években a legjobb Cannes-ban, Berlinben, Velencében járt fesztiválfilmek mellett számos magyar alkotást is elérhetővé tett felületén, emellett rendszeresen tart online fesztiválokat és különleges eseményeket a felületén.