A film forgatókönyvét (ami Kránicz Bence, Roboz Gábor és a rendező, Lichter Péter munkája) egy kis példányszámú, egyedi illusztrációkat felvonultató művészkönyként (vagyis zine-ként) jelentetik meg az alkotók. Az Üres lovak zine-t Ausztrics Andrea készítette, és Nedeczky Dóra producer gondozásában valósult meg.

A tizenkettő felkérésre készült illusztrációt pedig az alábbi művészek készítették: Balla Márta, Csordás Levente, Blake Hargreaves, H. Jancsó Kata, Kállai M Kata, Luka Kostil, Kristóf KrisztiánLovrity Anna Katalin, Pálhegyi Flóra, Szemző Zsófi, Trapp Dominika, Varjú Tóth Balázs.

A zine borítója, Csordás Levente és Szemző Zsófia rajza

 A kiadványt a hétvégén (május 4-5.) megrendezett Ukmukfukk Zinfeszt keretében mutatják be, illetve vasárnap (május 5.) 18:00 órától egy vetítéssel egybekötött beszélgetésen az alkotók a film és a zine kapcsolatáról fognak beszélgetni az Aurórában.

Májustól az Üres lovak-forgatókönyvet az Írók boltjában (Budapest, Andrássy út 45) lehet majd megvásárolni, illetve e-mailen is meg lehet majd rendelni. Ezen felül az illusztrációkat egy vetítéssel egybekötött kiállításon is meg lehet majd tekinteni május 17-én, az FKSE-galériában. Az Üres lovak-at májusban utoljára a győri Rómer-házban fogják vetíteni (május 26.): ezekről az eseményekről a film Facebook-oldalán lehet majd bővebben tájékozódni.