A díjakat a Bánffy-palota udvarán adták át a döntőbe jutott alkotások vetítése után. A helyi filmek versenyére benevezett 34 alkotás közül a zsűri hetet válogatott be a végső versenyprogramba, közülük három a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem filmszakos hallgatóinak alkotása, Farkas Ágnes Anna mellett Polacsek Zsófia és Frunza Roland vizsgafilmje is a legjobb hét közé jutott.

A fődíjat érdemlő alkotást Török Ádám fényképezte, az irányítótanárok Felméri Cecília, Fekete Ibolya, Gózon Francisco és Blos-Jáni Melinda voltak. A helyi verseny 1500 euróval járó fődíja mellett a győztes film alkotója a Numa Film kolozsvári produkciós iroda felajánlásával 15 ezer eurót használhat fel következő filmjének elkészítéséhez.

A TIFF helyi versenyét tavaly a szintén sapientiás Farkas Boglárka Angéla nyerte az Amit nem vettünk észre című alkotással. A Kolozsváron szervezett TIFF Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb filmfesztiválja, amely idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Az idei fesztivál július 31-én ért véget, díjátadóját szombat este tartották Kolozsvár főterén. A fesztivál fődíját Filip Jurjev orosz rendező első nagyjátékfilmje, a The Whaler Boy című orosz film nyerte meg.

Forrás: MTI / TIFF
Címlapfotó: Játsszuk tovább