A fesztivál nyitófilmje a Tove lesz, Zaida Bergroth rendezésében. A film Tove Janssonról, a mumin nevű figurák megalkotójaként ismert finn–svéd művészről, illetve a háború utáni Helsinkiben töltött életéről szól.

A filmnapok egyik kiemelkedő darabja A vak férfi, aki nem akarta megnézni a Titanicot, amely elnyerte a tavalyi Velencei Filmfesztivál közönségdíját. A film eseményeit a vak és mellkasától lefelé lebénult Jaakko perspektívájából láthatjuk, a férfi úgy dönt, hogy elindul felkeresni szerelmét, Sirpát – ehhez pedig öt idegen segítségére lesz szüksége.

A remény iskolája

Mindegyik film magyar és angol felirattal kerül vetítésre, a Távmoziban A vak férfi, aki nem akarta megnézni a Titanicot, illetve A remény iskoláját lehet majd megtekinteni. Az utóbbi film egy a marokkói nomádok gyerekeinek az életét követi, akiknek néha 12 km-t kell gyalogolniuk az iskoláig.

A kortárs finn filmművészet legjobb alkotásain kívül több különleges programmal is készülnek a szervezők. A részletes műsor megtalálható a FinnAgora honlapján, valamint a Finn Filmnapok Facebook-oldalán.