Anthony Doerr All the Light We Cannot See, magyarul A láthatatlan fény címen megjelent regényét Steven Knight, a Birmingham bandája című sorozat alkotója és Shawn Levy, a Free Guy rendezője adaptálja négyrészes minisorozatként a Netflix számára.

A történet egy vak tinilányról szól, aki Franciaország náci megszállása alatt megismerkedik egy fiatal német katonával, majd együtt próbálják meg túlélni a világháború pusztítását, miközben a birtokukba jut egy titkoztatos gyémánt. Marie-Laure szerepét egy ezidáig ismeretlen, valóságban is látássérült színésznő, Aria Mia Loberti fogja alakítani. 

Mark Ruffalo az Ez minden, amit tudok című sorozatban / Fotó: HBO

A Marvel-filmekben Bruce Bannert és a belőle előtörő Hulkot alakító Mark Ruffalo a lány apját, Danielt játssza, aki lakatosmesterként dolgozik a párizsi természettudományi múzeumban. A férfi mindent elkövet, hogy lánya jó életet éljen, miközben védelmezni is próbálja a megszálló németektől. Hugh Lauire-t Daniel nagybátyjaként láthatjuk viszont. A magának való I. világháborús veterán poszttraumatikus stressz szindrómában, azaz PTSD-ben szenved, titokban azonban kalózrádiót üzemeltet, amivel a francia ellenálló mozgalmat támogatja. 

Frissítés (január 20.): A sorozatot a tervek szerint március elején Budapesten kezdik el forgatni - olvasható a Pioneer Productions oldalán.

Forrás: The Hollywood Reporter / Címlapfotó: Hugh Lauire