Újdonság, hogy az ERöMŰVHÁZ ezúttal nem csupán fotópályázatot hirdetett, de amatőr dokumentumfilmesek számára is kiírt pályázatot, amelyre 2023. január 15-ig várják a pályaműveket.

A dokumentumfilmeket elbíráló zsűri tagja Szabó Szonja rendező, forgatókönyvíró, operatőr és Takó Sándor producer, filmrendező, a fotópályázatra beérkező műveket pedig többek között Arató Alíz fotóművész és Szita János fotográfus, az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet Filmtudományi Tanszékének oktatója zsűrizi.

A fotópályázatra a Kontrasztok a közösségekben témában várják amatőr és profi fotósok alkotásait, míg az amatőr dokumentumfilmesek számára Közösségeink ereje címmel írták ki a felhívást.

A nyertes fotókat kiállításon mutatják be, a legjobb rövid dokumentumfilmeket pedig a 2023. február 9-én induló Doku7 sorozat keretében is láthatják a nézők a K11-ben.

A pályázatokon a részvétel nyílt és díjmentes, bárki nevezhet életkortól és tapasztalattól függetlenül. További részletek a pályázatokról itt olvashatók.

Forrás: MTI / Címlapkép: A 2022-es Doku7