"Ne vedd el mások életét és lelkét, múltját és jelenét, szabadságát és örömét, alkotását és hitét, ne pusztítsd el a környezeted!" Ebben a szellemben rendezi meg a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (BIDF) kilencedik alkalommal a hazai kulturális élet rangos és közönségbarát nemzetközi filmes eseményét.

2023. január 21. és 29. között ismét országos vetítésekkel várják az érdeklődőket. 12 város közel 200 vetítésén, 50 rangos film 7 kategóriában versenyző alkotói üzenik a világnak, hogy Légy felelős! Légy bátor! Légy őszinte! Légy szabad! Légy boldog!

5 egész estés versenykategóriában várják a versenyfilmek meghívott alkotói és 100 Civil Nagykövetük Budapesten a Cinema City Mammut moziban és országszerte a hazai közönséget, akiknek csak a BIDF-en nyílik alkalmuk arra, hogy a sokszorosan díjnyertes, a valóságot a művészet erejével ötvöző filmeket láthassák.

30 nemzetközi zsűritag fog dönteni arról, hogy az Oscar jelölt, Európa-díjas, Velence, Berlinale, Sundance fesztiválokon díjazott filmek közül melyek lesznek a BIDF nyertes alkotásai.

Forrás: BIDF