Egy cég karácsonyi partit rendez egy elegáns vidéki kastélyban, és meglepi magát egy új kávéfőző-automatával. Ám a régit is magukkal viszik, s az ajándékozást követően a cégvezetés felkéri a kollégákat, volnának szívesek kalapácsokkal szétverni a kiöregedett darabot. És onnantól hull a pelyhes pörölycsapás. 

Ez a jelenet nem a forgatókönyv terméke, hanem pár éve Szabó Réka szeme láttára történt meg. Ez adta a lökést, hogy debütáló filmje a csapatépítés témája köré szerveződjön. A modern menedzsment irányítási és közösségkarbantartó módszerei olyan hirtelen zúdultak az országra, mint a kapitalizmus maga, s a rendszerváltás után a nyugaton több évtizede szerves fejlődés részeként kialakuló módszerek hirtelen megjelenése furcsa kulturális keveredést produkált.

Szabó Réka a Simó Sándorral kezdő, Grunwalsky Ferenccel 2005-ben végző egyetemi osztály tagja volt, mint Gigor Attila, Kocsis Ágnes vagy Faur Anna. Filmje, a Team building valós alapokra épít, amit a fenti, meglehetősen erős alapélmény mellett számos, a rendező környezetéből érkező tapasztalat, történet is erősített. A rendezőnő eddig a forgatókönyvet fejlesztette, és elkészült egy pilot is, ám a szereposztás még nem végleges, és a helyszínek kiléte sem ismeretes. A Team building hangvétele a Tűz van, babám!-éhoz lesz hasonló, vagyis a tragikum, az abszurd, a komikum vegyül majd egymásba.

A film fő karaktere egy angolszász nyelvterületről érkező tréner lesz, akit egy ír színész fog alakítani. A film amúgy is magyar-ír koprodukcióban készül, amely főleg a mindig a lehetséges együttműködésekben gondolkodó producer, Pusztai Ferenc miatt alakult ki. Az pedig anyagi feltételek függvényében alakul ki, hogy milyen ír színész érkezhet a főszerepre. Az ír kapcsolat másik hozadéka, hogy a forgatókönyvhöz érkezik majd egy script-doktor is. A forgatás a tervek szerint 2009 elején kezdődik majd, és tavaszra ér véget.

Bár a cím és a téma alapján kamaradarabnak gondolnánk a filmet, több külső helyszín is lesz, és sok akció dúsítja majd a cselekményt: bungee-jumping, erdő, paint-ball. A történet helyszíneként Szabó Réka többek közt egy mélygarázst álmodott meg, a pilotban is ez látható. Persze a dramaturgia megkívánja, hogy ennek oka legyen: mondjuk, beázik a konferenciaterem, s emiatt a kedves vendégeknek le kell fáradnia a betondzsungelbe, ennek úgyis van valamilyen magyaros mellékíze. Végül a pilot forgatásakor, egy valódi szálloda mélygarázsában derült ki, hogy két héttel azelőtt pontosan ez történt...