Minden beállítása a cselekményhez illő, pontos és átgondolt

Gigor Attilán kívül a film másik erőssége a főszerepet alakító Anger Zsolt, akinek úgy sikerül megszerettetni az általa játszott figurát, hogy az egész film alatt szó szerint a szeme sem rebben, sőt, az arcának egyetlen izma sem. Padon ülni pedig úgy tud, ahogy csak Tom Hanks tudott a Forrest Gump-ban. Mivel Anger Zsoltot nem Tom Hanks-nek hívják, az arany szobrocska esélye minimálisra csökken, ez azonban mit sem von le az alakítás értékéből.

Jó érzékkel, precízen felépített film, minden eleme a helyén, minden egyensúlyban. A képi megjelenítést is a profizmus fegyelmezettsége jellemzi, nyoma sincs az elsőfilmesekre oly jellemző sokat akarásnak: egyetlen kép sem önmagáért való, minden beállítása a cselekményhez illő, pontos és átgondolt.

Gigor Attila a vetítés után elmondta, volt az életének egy rossz periódusa, amikor az látszott az egyetlen megoldásnak, ha ír egy forgatókönyvet, amiben sokan meghalnak. Nos, a magyar filmgyártás és Gigor Attila érdekében kívánom, a jövőben menjen ez rossz periódus nélkül is.

Most fogom leírni tizedszer Gigor Attila nevét, remélem elég ahhoz, hogy bevésődjön. Gigor Attila (11), megjegyezték?